Baumkuchen (iš vokiečių kalbos medžio kepinys) gaminamas Vokietijoje panašiu principu kaip ir Šakotis. Skirtumas tas, kad Šakotis su spygliais, o Baumkuchen’as be ir prapjovus vidus atrodo kaip medienos raštas. Nors šis skanėstas iš Vokietijos, bet labiau gaminamas Japonijoje. Taip nutiko kai Vokietis Karl Joseph Wilhelm Juchheim pirmą kartą pristatė vokišką pyragą Hirošimoje ir jo populiarumas paskatino sukurti „Juchheim“ kepyklų tinklą visoje Japonijoje. „Juchheim“ prekės ženklas vis dar paplitęs ir šiandien.
Na, o skonis kaip Šakočio ir daugiau nėra ką pridurti. Gamyba pačios tešlos nesudėtinga. Toks pastebėjimas, kai baltymus išplaku iki lengvai standžių putų, sluoksniukai išeina lygesni, jei išplaku labiau – sluoksniukai gaunasi šiek tiek vingiuoti, bet skoniui tai netrugdo. Norint iškepti šį skanėstą teks patūpėti prie orkaitės ir stebėti kada paruduoja sluoksniukai, o tai gana greitai vyksta, tai nepatartina pabėgti nuo orkaitės.