Turkijoje simitai gatvės maistas, tinkantis skubantiems ar ramiai einantiems gatve. Riestainiai valgomi pusryčiams su sūriu, džemu, kumpiu ir pan. Tikima jog simitai Stanbule kepami nuo 1500-ųjų, o pavadinimas kilęs iš arabiško žodžio “samīd”, reiškiančio baltą duoną. Simitų tešla panaši į beigelių, išskyrus vietoj virimo vandenyje, tešla formuojama į virveles, iš jų dvi susukamos, taip suformuojamas apvalus žiedas kuris panardinamas į vynuogių melasa sirupą ir sezamo sėklas. Riestainiai iškepa traškiu ir lengvai saldžiu paviršiumi, bei minkštu vidumi. Beje naudojau ne vynuogių, o cukranendrių melasą. Kaip atrodo ta melasa? Tai klampus, tirštas, tamsus, saldus ir šiek tiek kartus sirupas, gaunamas, perdirbant cukranendres į cukrų. Tinka kepiniams , gėrimams, blyneliams pagardinti. Beje juodosios melasos koncentrate randama mangano, vario, geležies, kalcio, kalio, magnio, vitamino B6 ir seleno. Mitybos papildymas melasa gali būti naudingas, siekiant sustiprinti imuninę sistemą.