Trapi smėlio juosta

31 rugpjūčio, 2020Karolina

Mano mėgstamiausi sausainiai kurie nukelia į vaikystę tikriausiai ne mane vieną. Man jie tobuli, traškūs ir minkšti, o dar tie riešutėliai kuriuos pirmiausia nurinkdavau ir suvalgydavau – skanumėlis! Ir kas gali būti geriau kai pats pasigamini naminius sausainius iš vaikystės ir namai kvepia riešutais. Tiesiog tobula! 🙂

Spausdinti receptą

Trapi smėlio juosta

Ingredientai

Pabarstymui

  • 80 g Žemės riešutų

Tešlai

  • 450 g Miltų, plius šiek tiek pabarstymui
  • 5 g Kepimo miltelių
  • 150 g Cukraus
  • 250 g Margarino arba sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 Kiaušinių

Įdarui

  • 300 g Tiršto džemo (aviečių, obuolių, abrikosų)

Aptepimui

  • 1 Kiaušinio

Paruošimo būdas

  • Pakepinkite žemės riešutus. Suberkite riešutus į kepimo formą, paskirstykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje kol pagels. Atvėsinkite ir susmulkinkite.

  • Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Į didesnį dubenėlį sudėkite sviestą, cukrų, druską ir plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės kol neliks cukraus kristalų. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite kol masė tampa vientisa. Tada suberkite sausus ingredientus ir užminkykite tešlą. Ją padalinkite į dvi vienodas dalis ir atvėsinkite šaldiklyje apie 15 min, arba ilgesniam laikui palikite šaldytuve, kad lengviau kočiotūsi. Atšaldytus tešlos gabalus iškočiokite į du vienodus stačiakampius 3 – 4 mm storio. Vieną jų aptepkite džemu, kitu užklokite. Gautą lakštą supjaustykite vienodomis juostelėmis. Jas sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Aptepimui skirtą kiaušinį išplakite. Gautu plakiniu aptepkite juosteles ir iškart apibarstykite riešutais. Kepkite 190 °C temperatūroje apie 15 – 20 min, jei juostelės mažesnės – keps trumpiau, jei didesnės – keps ilgiau. Kepkite kol juostelės paruduos. Neskubėkite valgyti karštų, nes kitaip nusideginsite liežuvį karštu džemu, o ir juostelės bus skanesnės atvėsusios.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas