Tortas Napoleonas su diplomato kremu ir pasiflorų uogiene

23 gruodžio, 2020Karolina

Napoleonas pagal mane, šiek tiek kitoks, bet tikrai ne ką prastesnis už originalą. Jo skonį apibūdinčiau taip – ne per saldus, o pasiflorų uogienė suteikia gaivumo. Kartais tarp sluoksnių įmaišau uogų. Pirmą dieną jis dar traškus, kuo ilgiau stovi šaldytuve tuo minkštesnis darosi. Ką galiu pasakyti apie jo gamybą? Pagaminti kremą ir uogienę man pats lengviausias darbas, o va, lakštų kepimas šiek tiek užtrunka. Todėl man jis toks šventinis, nes ne kiekvieną dieną tiek pastangų ir laiko gali įdėti. O jei gaminsite ir kils klausimų visada rašykite Man!

Spausdinti receptą

Tortas Napoleonas su diplomato kremu ir pasiflorų uogiene

Ingredientai

Lakštams

  • 600 g Miltų
  • 300 g Šalto sviesto
  • 200 ml Grietinės
  • 2 Kiaušinių
  • 2 g Druskos

Diplomato kremui

  • 390 ml Pieno
  • 120 g Kiaušinio trynių
  • 100 g Cukraus
  • 40 g Sviesto
  • 5 g Vanilės
  • 21 g Kukurūzų krakmolo
  • 240 ml Riebios grietinėlės
  • 60 g Cukraus grietinėlei
  • Kai kremas atvėsta galite įmaišyti šiek amareto arba migdolų skonio likerio esencijos.

Pasiflorų uogienei

  • 5 Pasiflorų
  • 20 ml Citrinos sulčių
  • 80 ml Vandens
  • 80 g Cukraus
  • 20 g Kukurūzų krakmolo ištirpinto su 30 g Vandens

Želė glaistas uogoms

  • 200 g Uogų
  • 50 ml Vandens
  • 20 ml Vandens želatinai
  • 2 g Želatinos
  • 50 g Cukraus

Paruošimo būdas

  • Pasigaminkite tešlą. Suberkite ant stalo miltus, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Tuomet peiliu kapokite, įsmulkinkite sviestą, kol sviestas su miltais susimaišo ir virsta nedideliais gumulėliais. Dubenėlyje išplakite grietine su kiaušiniais ir druska. Plakinį įminkykite į miltus, minkykite kol nebelips prie rankų ir taps vientisa masė. Jei kepsite 20cm skresmens formoje, tešlą padalinkite į 11-12 gabalėlių po 100 g.  Jei didesnėje – padalinkite į 8 – 10 gabalėlių, juos suvyniokite į maistinę plėvelę, šaldykite mažiausiai 2 val.

  • Kol tešla ilsisi šaldytuve pasigaminkite Diplomato kremą. Pirmiausia pasigaminsite plikytą kremą į kurį įmaišysite plaktą grietinėlę. Dubenėlyje trynius, cukrų ir krakmolą išplakite iki vientisos masės. 

  • Tuomet storiadugniame virimo puodelyje užvirinkite pieną. Kai užverda, viena ranka trečdalį pieno pilkite ant trynių masės, kita ranka plakite, kad nesigautų kiaušinienė. Gautą masę supilkite atgal į virimo puodelį. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol sutirštės. Nuiimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą. Kremą perpilkite į kitą indą ir su maistine plėvele uždenkite kremo paviršių. Kremą visiškai atvėsinkite. Kai plikytas kremas atvėsęs, išplakite grietinėlę su cukrumi iki lengvai standžios masės. Grietinėlę lengvai įmaišykite į plikytą kremą, taip pasigaminsite diplomato kremą.

  • Tuo tarpu, kol plikytas kremas vėsta, pasigaminkite pasiflorų uogienę. Į nedidelį virimo puodelį sudėkite visus ingredientus išskyrus kukurūzų krakmolą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol vaisiaus geltonoji dalis atsiskiria nuo kauliukų.  Tuomet nuimkite nuo ugnies ir viena ranka maišydami, kita pilkite krakmolą ištirpintą vandenyje. Tada vėl dėkite virti ant vidutinės ugnies, virkite kol sutirštės. Gautą pasiflorų uogienę, perpilkite į sandarų indą. Gerai atvėsinkite.

  • Pasiruoškite torto lakštus. Įkaitinkite orkaitę iki 190℃ temp. Pasiruoškite kepimo skardas, ar skardą. Kartais telpa du lakštai vienoje skardoje, šiame lakštų kepimo etape turite patys atrasti sau geriausią kepimo metodą. Kočiokite lakštus, pabarstydami miltų, šiek tiek didesnius, nei jūsų kepimo forma. Lakštus dėkite į kepimo skardas ir su kepimo forma išspauskite apskritimą, bet palike aplink likusią tešlą, ji iškeps ir vėliau susitrupinsite ir panaudosite torto apdengimui. Lakštus lengvai subadykite šakute ir kepkite iki auksinės spalvos. 

  • Torto surinkimas 20 cm lakštams. Dėkite lakštą, tepkite apie tris šaukštus diplomato kremo ir taip tepkite ant antro, trečio ir ketvirto lakšto, tuomet ant penkto lakšto tepkite pusę pasiflorų uogienės. Tada ant šešto, septinto lakšto tepkite diplomato kremą, ant aštunto pasiflorų uogienės. Sutepkite likusius lakštus kremu. Tortą palikite valandai šaldytuve. 

  • Tuo tarpu pasigaminkite želė glaistą uogoms. Želatiną išbrinkinkite kartu su 20 g vandens. Likusį vandenį užvirinkite su cukrumi ir sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite. Atvėsinkite.

  • Tortą aplipdykite trupiniais, papuoškite uogomis ir patepkite želė glaistu.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas