Špinatų tortas su želė gabaliukais

Tortas ,,Pavasaris’’ kuris puikiai tiks jūsų Velykų stalui.

Šv. Velykos man – bundanti gamta , žaliuojantys medžiai, sprogstantys pumpurai, pirmieji gelių žiedai ir be abejonės tas lengvas vėjelis ir šylantis oras. Tad gamta mane įkvėpė pagaminti žaliuojanti špinatų ir želė tortą kurį pavadinau ,,Pavasariu’’.

Spausdinti receptą

Špinatų tortas su želė gabaliukais

Ingredientai

Biskvitams:

  • 200 g Šviežių špinatų
  • 1 Obuolys
  • 3 Kiaušiniai
  • 200 g Cukraus
  • 1 g Druskos
  • 10 g Vanilinio cukraus
  • 100 ml Aliejaus
  • 250 g Miltų
  • 10 g Kepimo miltelių
  • 3 g Malto muskato

Biskvito sulaistymui:

  • 50 ml Citrinos sulčių
  • 50 ml Vandens
  • 60 g Cukraus

Želė gabaliukams:

  • 1 Pakelis 77g. Dr. Oetker miško uogų skonio želė
  • 350 ml Vandens

Želė kremui:

  • 1 Pakelis 77g. Dr. Oetker citrinų skonio želė
  • 100 ml Vandens
  • 250 g Graikiško jogurto
  • 250 g Grietinėlės 35% riebumo
  • 50 g Cukraus
  • Šaukšto citrinos sulčių

Paruošimo būdas

  • 1)

    Paruoškite miško uogų skonio želė. Užvirkite 320 ml vandens. Želė miltelius suberkite i į užvirusį vandenį ir maišykite, kol milteliai visiškai ištirps. Želė supilkite į indą, kuriame želė išeitų kuo plokštesnė (taip bus lengviau supjaustyti į kvadratėlius) ir padėkite į šaldytuvą stingti.

  • 2)

    Trintuvu sutrinkite nuplautus, nusausintus špinatus, nuluptą, supjaustytą obuolį kartu su 50 ml aliejaus.

  • 3)

    Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros.

  • 4)

    Į dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius, įberkite malto muskato ir viską išmaišykite.

  • 5)

    Elektriniu plaktuvu iki baltos masės išplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir likusį aliejų. Supilkite trintus špinatus, lengvai mentele išmaišykite ir suberkite sausus ingredientus, viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į 23 cm skersmens formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min, patikrinkite mediniu pagaliuku, įkišus į centrą ir ištraukus pagaliukas turi būti švarus, jei ne- kepkite dar.

  • 6)

    Iškepusį biskvitą paliekame vėsti, vėliau atvėsusį išimkite iš formos ir visiškai atvėsinkite.

  • 7)

    Kol biskvitas vėsta išsivirkite sirupą. Visus ingredientus skirtus biskvito sulaistymui supilkite ir suberkite į virimo puodelį, užvirkite iki burbuliavimo.

  • 8)

    Kai biskvitas visiškai atvėsęs jį supjaustykite į 4 lygias dalis. 5 -tasis biskvitas išeina mažesnis, nupjautas nuo viršaus kalnas, jį panaudokite vėliau torto viršui kaip samanų imitaciją- dekoraciją.

  • 9)

    Paruoškite citrinų želė. Užvirkite 100 ml vandens su citrinos sultimis. Želė miltelius suberkite į užvirusį vandenį ir maišykite, kol milteliai visiškai ištirps. Palikite vėsti, bet neleiskite sustingti, ją maišysime į kremą.

  • 10)

    Kol vėsta citrinų skonio želė, susipjaustykite miško uogų skonio želė mažais kvadratiniais gabalėliais. Tada elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę su jogurtu ir cukrumi, kremas turi būti gan standus.

  • 11)

    Į Išplaktą kremą maišant, plona srovele pilkite atvėsusią, bet nesustingusią citrinų skonio želė, gerai išmaišykite. Suberkite supjaustytą miško uogų skonio želė, išmaišykite.

  • 12)

    Surenkame tortą 23 cm formoje. Į formos dugną dedame pirmąjį biskvitą, sulaistome sirupu ir pilame ketvirtadalį kremo, tiek, kad pasidengtų biskvitas. Tą pat atlikite su visais biskvitais. Surinktą tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas. Sustingusį tortą iš formelės išimkite apipjovę kraštus peiliu arba pašildykite jos šonus karštu šlapiu rankšluosčiu. Puoškite tortą likusiu biskvitu, uogomis ar taip kaip norite.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas