Šokoladinių putėsių tortas su uogomis

11 liepos, 2020Karolina

Šiandien švenčiama šokolado diena, tad dalinuosi receptu, vienu iš savo mėgstamiausių tortų. Tortas ne per saldus, putėsių saldumas tik iš šokolado, gaivumas iš uogų. Biskvitas pasigamina lengvai, šokolado putėsiai šiek tiek sunkiau, nes putėsiai gaminami Crème Anglaise pagrindu. Kas tas Crème Anglaise? Tai skystas kremas, padažas naudojamas kartu su konditeriniais gaminiais. Tad gaminant Crème Anglaise labai svarbu neišvirti, kad vėliau jūsų kremas neliktų šokoladine kiaušiniene 😉 Beje, jei kyla klausimų – visada galite man rašyti, mielai padėsiu!

Spausdinti receptą

Šokoladinių putėsių tortas su uogomis

Ingredientai

Biskvitui:

  • 200 g Sviesto
  • 200 g Cukraus
  • 4 Kiaušinių
  • 200 g Miltų
  • 8 g Kep. Miltelių
  • 5 g Vanilinio cukraus
  • 60 g Mėlynių

Kremui:

  • Termometro maisto temperatūrai matuoti
  • 400 ml 36% Grietinėlės
  • 100 ml Pieno
  • 100 g Trynių
  • 180 g Geros kokybės juodo šokolado
  • 150 g Braškių
  • 60 g Raudonųjų serbentų
  • 60 g Mėlynių

Papuošimui:

  • Dviejų saujų įvairių uogų

Paruošimo būdas

Pasigaminkite biskvitą.

  • Kambario temperatūros (minkštą) sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltos purios masės. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą gerai išmaišykite, tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius, mėlynes ir viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į apvalią 22 cm skersmens kepimo formą ir kepkite 170 °C temperatūroje apie 30 min. pyrago viduriuką patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs. Kai iškepa palikite vėsti.

Pasigaminkite kremą.

  • Giliame dubenėlyje išplakite 300 ml grietinėlės iki standumo ir kuriam laikui palikite šaldytuve. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į didesnį dubenį. Į storiadugnį virimo puodelį supilkite likusią grietinėlę ir pieną tuomet užvirkite, kai užvirs sumažinkite ugnį ir stipriai maišydami supilkite trynius, nuolat maišykite, jog neišeitų kiaušinienė, virkite kol masė pasieks 80 °C temperatūrą, tuomet per sietelį užpilkite ant šokolado, viską gerai išmaišykite iki spindinčios masės. Šokolado masę palikite vėsti iki 32 – 34 °C laipsnių temp. Kol šokolado masė vėsta, susipjaustykite biskvitą į keturias lygias dalis, nusiplaukite uogas ir nusausinkite, bei susipjaustykite braškes. Kai šokolado masė atvėsta, ją sumaišykite su plakta grietinėle, taip gausite šokolado putėsius.

Surinkite tortą kepimo formoje.

  • Ant dugno klokite pirmąjį biskvitą pilkite vieną ketvirtąją dalį šokolado putėsių, sudėliokite supjaustytas braškes. Dėkite antrąjį biskvitą, pilkite trečią dalį šokolado putėsių, sudėkite raudonuosius serbentus. Dėkite trečiąjį biskvitą, pilkite antrą dalį šokolado putėsių, sudėkite mėlynes. Dėkite ketvirtą biskvitą ir supilkite likusius šokolado putėsius. 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas