Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutų pasta

5 liepos, 2020Karolina

Visados skeptiškai žiūrėjau į visus miltų mišinius, iki kol nepabandžiau “Kauno grūdai” miltų mišinio šokoladiniam pyragui kurį pagardinau riešutų pasta. Pyragas pasigamina be jokio vargo, o iškepa drėgnas ir labai skanus. Tikrai nustebino skoniu ne vieną mane, o ir mano artimuosius kuriuos pavaišinau pyragu.

Spausdinti receptą

Šokoladinis pyragas su lazdyno riešutų pasta

Ingredientai

Lazdyno riešutų pastai:

  • 80 g Lazdyno riešutų
  • 51 g Cukraus
  • 1 Šaukšto vandens
  • 1 Šaukšto citrinos sulčių
  • 2 Šaukštų saulėgražų aliejaus

Šokoladiniam pyragui:

  • Vienos pakuotės miltų mišinio šokoladiniam pyragui iš "Kauno grūdai"

Papuošimui:

  • 20 g Lazdyno riešutų

Paruošimo būdas

Pasigaminkite lazdyno riešutų pastą.

  • Į storiadugnį virimo puodelį suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir vandenį. Virkite ant vid. ugnies iki gintarinės spalvos, kol išeis karamelė, nuimkite nuo ugnies, iškart suberkite riešutus, išmaišykite taip, kad visi riešutai apsidengtų karamele ir viską išverskite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti. Kai riešutai ir karamelė atvėsta, suberkite juos į trintuvą ir trinkite, jei sunkiai trinasi įpilkite saulėgražų aliejaus ir trinkite kol masė tampa vientisa ir panaši į riešutų sviestą.

Pasigaminkite šokoladinį pyragą.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, pasiruoškite stačiakampę kepimo formą 26×16 cm, arba apvalią 26 cm. Supilkite mišinį į dubenį, įpilkite 200 ml vandens ir 40 ml aliejaus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą, ant viršaus su šaukšteliu paskirstykite laždyno riešutų pastą, kepkite 35- 40 min.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas