Šokoladinis pyragas be gliuteno

14 gegužės, 2020Karolina

,,Brownie’’ alternatyva alergiškiems gliutenui ir norintiems sveikesnių desertų. Šis pyragas nuostabaus lazdyno riešutų ir šokolado skonio. Ar šis pyragas sveikesnis? Naudingesnis? Taip, bet jei  suvalgysime per daug – nei sveikesnis, nei naudingesnis jis nebus. Riešutai  riebūs, labai sotūs, o juose  gausu baltymų, vitaminų ir mineralų.  Per dieną rekomenduojama suvalgyti apie 20 g riešutų. Taigi blogoji žinia ta, jog per dieną rekomenduojama suvalgyti tik 50 g šio pyrago (240kcal) pirmoje dienos pusėje pakeičiant kitu užkandžiu, ar įsidėti į ilgą kelionę dviračiu, į žygi ar dirbant fizinį darbą. Suvalgius greitai pajusite energijos pliūpsnį ir sotumą.

Spausdinti receptą

Šokoladinis pyragas be gliuteno

Ingredientai

  • 180 g Geros kokybės juodo šokolado
  • 80 g Kokosų aliejaus
  • 3 Kiaušinių
  • 110 g Lazdyno riešutų
  • 60 g Anakardžio riešutų
  • 100 g Medaus

Paruošimo būdas

  • Naudojau 20×20 kvadratinę kepimo formą kurioje iškepiau 700 g pyrago.

    Įkaitinkite orkaitę iki 160°C, pasiruoškite kepimo formą.

    Virimo puodelyje ištirpinkite šokoladą, kokosų aliejų ir medų. Nuolat maišykite.

    Sumalkite lazdyno ir anakardžio riešutus iki birių miltų, bet nepermalkite, jog nesigautų riešutų sviestas.

    Išplakite kiaušinius iki baltos, purios masės. Į išplaktus kiaušinius supilkite ištirpintus ingredientus ir riešutus, maišykite iki kol viskas bus susijungę. Masę supilkite į formą ir kepkite apie 25 – 35 min.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas