Šokoladinis keksas su mandarinais ir kreminio sūrio įdaru

29 lapkričio, 2021Karolina

Šis pyragas tikra kalėdų stalo puošmena. Pyrago tešlos gamyba paprasta, bet kaip visada ,,grožis reikalauja aukų,,. Turiu omenyje išdėlioti mandarinus ne taip paprasta, kaip atrodo, labai svarbu gerai prilipdyti mandarinų griežinėlius prie kepimo formos šonų. Mandarinus galite pasigaminti daug anksčiau ir laikyti sandariai uždarius šaldytuve. Kadangi mandarinai verdami sirupe, liks sirupo, kurį vėliau galite panaudoti sutepant patį pyragą. O jei norite blizgaus pyrago į 100 ml šilto sirupo įmaišykite šaukštelį šaltame vandenyje išbrinkintos želatinos ir aptepkite.

Spausdinti receptą

Šokoladinis keksas su mandarinais ir kreminio sūrio įdaru

Ingredientai

  • 4-5 Mandarinų
  • 200 g Cukraus
  • 400 ml Vandens
  • Didesnio dubens į kurį pilnai pripilsite šalto vandens

Įdarui

  • 200 g Kreminio sūrio
  • 1 Kiaušinio
  • 2 Šaukštų citrinos sulčių
  • 50 g Cukraus

Tešlai

  • 100 g Rudo cukraus
  • 50 g Balto cukraus
  • 10 g Vanilinio cukraus
  • 2 Kiaušinių
  • 140 g Sviesto
  • 100 g Juodo Šokolado
  • 150 g Kefyro
  • 40 g Kakavos
  • 250 g Miltų
  • 5 g Sodos
  • 4 g Kepimo miltelių
  • 1 g Druskos

Paruošimo būdas

  • Mandarinus supjaustykite vidutinio plonumo griežinėliais. Didesniame virimo puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į didesnį dubenį prisipilkite šalto vandens. Sudėkite mandarinų griežinėlius į sirupą, užvirkite ir virkite 2 minutes, tuomet kiaurąsamčiu sugriebkite griežinėlius ir sudėkite į šaltą vandenį, kai mandarinų griežinėliai atvėsta, atgal sudėkite į sirupą ir užvirinkite. Prisipilkite iš naujo šalto vandens ir vėl sudėkite į šaltą vandenį, taip pakartokite 3 – 4 kartus. Vanduo turi būti šaltas ar net ledinis. Iš karšto į šaltą perkeliant mandarinus, jų skūrelė gauna šoko ir taip išeina kartumas, (jei aiškinant paprasčiau). Taip pat mandarinų nereikėtų laikyti per ilgai verdančiam vandenyje, nes praras savo formą ir bus ištežę. 

  • Prieš gaminant tešlą pasigaminkite įdarą. Įdarui skirtus ingredientus sutrinkite ar išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šoną.

  • Toliau pasigaminkite tešlą. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Rudą, baltą, vanilinį cukrų išplakite su kiaušiniais, tuomet supilkite kefyrą, šokoladą, viską gerai išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus kartu su kakava, soda, kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišykite.

  • Tuomet pasiruoškite stačiakampę kepimo skardą, į ją gražiai įklokite kepimo popierių ir priklijuokite jį šokoladine tešla. Tada prasideda smagioji ir sunkioji dalis, griežinėlių lipdymas prie šonų. Pirmiausia pasitieskite popierinį virtuvės rankšluostį ir ant jo kiekvieną griežinėlį nusausinkite ir pirštais priplokite mandarino skūreles, taip jas bus lengviau priklijuoti prie šonų. Pirmiausia griežinėliais išdėliokite dugną, gerai prispauskite, tada pradėkite dėlioti šonus, iškart prispaudus dėkite tešlos. Išnaudokite 1/3 tešlos. Kai mandarinai uždengti tešla, padarykite gilų griovelį ir supilkite kreminį sūrį, uždenkite likusia tešla. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 170°C apie 40-60 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas