Skaidrios želė tortas su braškėmis

7 rugpjūčio, 2020Karolina

Gaivus, nesudėtingai paruošiamas želė tortas su braškėmis. Vietoj braškių galite naudoti kitas uogas. Kol dar vasara, pasidžiaukime gaiviais desertais!

Spausdinti receptą

Skaidrios želė tortas su braškėmis

Ingredientai

  • 110 g Sviesto
  • 150 g Sausainių (šviesių ar tamsių)
  • 2 pakeliai Dr. Oetker skaidrios braškių ir vanilės skonio želė (154 g )
  • 700 ml Vandens
  • 200 g Braškių
  • 130 ml Grietinėlės 36% rieb.
  • 40 ml Cukraus
  • Šiek tiek vanilės

Paruošimo būdas

Pasigaminkite torto pagrindą.

  • Ištirpinkite sviestą. Sutrinkite sausainius kuo smulkiau, tuomet išmaišykite su ištirpintu sviestu. Gautą masę sukrėskite į 20 cm skersmens formą paklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskirstikyte ir paspauskite. Torto pagrindą dėkite į šaldytuvą sustingti mažiausiai valandai (jei užpilsite želė ant nesustingusio pagrindo, sausainių trupiniai sukils į viršų). 

Pasigaminkite želė.

  • Užvirinkite 700 ml vandens ir ištirpinkite jame DR. OETKER skaidrią braškių ir vanilės skonio želė. Šiek tiek atvėsinkite. Braškes supjaustykite, sudėliokite jas ant torto pagrindo  ir užpilkite želė. Dėkite stingti į šaldytuvą.

  • Kai želė sustings, pasigaminkite plaktą grietinėlę. Pradėkite elektriniu plaktuvu plakti šaltą  grietinėlę, berkite cukrų su vanile, plakite iki kol taps standi. (Jei grietinėlė virto varškės konsistencijos vadinasi perplakėte. Tokiu atveju įpilkite dar grietinėlės, lengvai išmaišykite, tuomet dar plakite, bet trumpiau. Jei aplinkoje kurioje gaminate yra karšta, stenkitės greitai dirbti su grietinėle, nes riebalai stingsta šaltyje, o šilumoje tirpsta).

  • Atsargiai išimkite tortą iš formos, tuomet aptepkite plakta grietinėle.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas