Sausainiai su saulėgrąžomis

20 sausio, 2024Karolina

…arba Saulėgrąžos juosta.

Jei tu saulėgrąžų fanas, tai šie sausainiai kaip tik tau. Aš saulėgrąžų fanė, jas dedu į salotas, sriubas ir valgau vienas. Tai įsivaizduokite kaip man sunku susivaldyti ir vieno po kito nesuvalgyti… Kepiau kartu su savo “TODDLER’IU”, tai nebuvo sunku pasigaminti net ir su jo “pagalba”. Pati sausainio tešla tai smėlio juostos sausainių,  tiesiog ją iškočiavau ir aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau saulėgrąžom ir supjausčiau “Juostelėmis”.

Spausdinti receptą

Sausainiai su saulėgrąžomis

Ingredientai

Pabarstymui

  • 80 g Žemės riešutų

Tešlai

  • 450 g Miltų, plius šiek tiek pabarstymui
  • 5 g Kepimo miltelių
  • 150 g Cukraus
  • 250 g Margarino arba sviesto
  • Žiupsnelio druskos
  • 2-jų Kiaušinių
  • Daug saulėgražų. Aš gal apie 300 g sunaudojau.

Aptepimui

  • 1 Kiaušinio

Paruošimo būdas

  • Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Į didesnį dubenėlį sudėkite sviestą, cukrų, druską ir plakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės kol taps šviesiai gelsva spalva, labiau į baltumą. Tuomet įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite kol masė tampa vientisa. Tada suberkite sausus ingredientus ir išminkykite tešlą. Ją atvėsinkite šaldiklyje apie 15 min, arba ilgesniam laikui palikite šaldytuve, kad lengviau kočiotųsi. Prieš kočiavimą įkaitinkite orkaitę ir įklokite popieriumi dvi skardas, na bent man tilpo į dvi.

  • Atšaldytą tešlos gabalą iškočiokite į stačiakampį (jei tešla trupa – perminkykite ir vėl kočiuokite. Jei limpa – pabarstykite stalą miltais). Aptepimui skirtą kiaušinį išplakite. Gautu plakiniu aptepkite ir iškart apibarstykite saulėgrąžomis. Susipjaustykite stačiakampiais, ir perkelkite juos į kepimo skardą, kad perkelti būtų legviau, pakiškite stalinį peilį po sausainiu ir vėliau nustumkite į skardą. Kepkite 170°-180°C temperatūroje apie 20 min, jei juostelės mažesnės – keps trumpiau, jei didesnės – keps ilgiau. Kepkite kol juostelės paruduos. Atvėsinkite ir skanaukite.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas