Šarlotės tortas su maskarpone, mango gabaliukais ir pistacijomis

29 balandžio, 2020Karolina

Artėja Mamos diena ir dar nesugalvojote ką padovanoti mamai? Padovanokite savo gamintą Šarlotės tortą (angl. Charlotte Russe) aprištą kaspinu, kaip dovaną už meilę ir rūpestį, nes tikrai nieko nėra geriau, kai su meile pats pagamini. Tortas gaivus, traškus ir tirpstantis burnoje, bei išsiskiriantis dizainu. Beje tortą nėra taip sunku pasigaminti kaip atrodo. Dalinuosi receptu, bei video kaip surenku tortą.

Spausdinti receptą

Šarlotės tortas su maskarpone, mango gabaliukais ir pistacijomis

Ingredientai

“Savoiardi“ arba „Damų piršteliams“:

  • 3 Kiaušiniai
  • 100 g Cukraus
  • 1 g Druskos
  • 1 Arb. Šaukšt. Vanilinio cukraus
  • 65 g Miltų
  • 30 g Kukurūzų krakmolo
  • Cukraus pudros pabarstymui

Sirupui:

  • 50 g Vandens
  • 5 g Vanilinio Cukraus
  • 30 g Cukraus

Mango sluoksniui:

  • 1 Mango (120g)
  • 1 Laimo žievelės ir sulčių
  • 1 g Cinamono
  • 1 g Ciberžolės
  • 50 g Cukraus
  • 20 g Šalto vandens
  • 2 g Želatinos
  • 8 g Kukurūzų krakmolo

Pistacijų sluoksniui:

  • 40 g Pistacijų
  • 25 g Sausų pusryčių dripsniai
  • 30 g Balto šokolado
  • 20 g Grietinėlės
  • 10 g Sviesto

Maskarponės kremui:

  • 175 ml Grietinėlės
  • 175 ml Maskarponės
  • 5 g Vanilinio cukraus
  • 50 g Cukraus

Želė glaistas uogoms:

  • 200 g Uogų
  • 50 g Vandens
  • 20 g Vandens želatinai
  • 2 g Želatinos
  • 50 g Cukraus
  • Šiek tiek pistacijų apibarstymui

Paruošimo būdas

  • 1)

    Pasiruoškite dvi kepimo formas 16 cm skersmens. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

  • 2)

    Miltus ir kukurūzų krakmolą persijokite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Sausame dubenėlyje pradėkite plakti baltymus, įberkite druskos ir iš lėto suberkite 50 g cukraus. Plakite iki standžių putų. Kitame dubenėlyje išplakite trynius su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išplaktus trynius ir baltymus lengvai sumaišykite ir suberkite sausus ingredientus, maišykite atsargiai kol masė liks vientisa, be sausų miltų. Pagamintą “Savoiardi” sausainių tešlą, supilkite į konditerinį maišelį su 2 cm skersmens antgaliu. Pirmiausia išspauskite tešlos (po 60 g) į dvi 16 cm skersmens formas ir palyginkite paviršių, iš likusios tešlos formuojame apie 9 cm ilgio, 2,5 cm skersmens pirštelius. Apibarstykite cukraus pudra ir kepkite apie 15min. (beje pirštelių išsikepsite daugiau, nei reikia tortui, gražiausius panaudosite tortui, o likusius turėsite prie arbatos).

  • 3)

    Išsivirkite sirupą. Sirupui skirtus ingredientus supilkite į virimo puodelį ir užvirkite.

  • 4)

    Išsiplakite maskarponės kremą. Į dubenį supilkite grietinėlę kartu su maskarpone, pradėkite plakti, lėtai pildami cukrų ir vanilinį cukrų. Plakite iki standumo, kremą supilkite į konditerinį maišelį ir palikite šaldytuve, iki kol prireiks.

  • 5)

    Pasigaminkite mango sluoksnį. Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje. Supjaustykite mango vaisių smulkiais gabalėliais. Nedideliame dubenėlyje nutarkuokite laimo žievelę, išspauskite sultis. Laimo sultyse ištirpinkite kukurūzų krakmolą, jei neužtenka sulčių, įpilkite vandens. Mango, cukrų, cinamoną ir ciberžolę suberkite į virimo puodelį, pradėkite virti nuolat maišydami iki kol išsiskirs sultys, tada maišydami supilkite ištirpintą krakmolą, toliau virkite ir maišykite kol masė sutirštės, tada įdėkite išbrinkusią želatiną, viską gerai išmaišykite ir palikite vėsti.

  • 6)

    Pasigaminkite traškų pistacijų sluoksnį. Pistacijas pakepinkite ir šiek tiek pasmulkinkite kartu su sausų pusryčių dripsniais. Ant mažos ugnies, grietinėlėje ištirpinkite sviestą , įberkite balto šokolado, viską gerai išmaišykite ir gautą masę užpilkite ant pistacijų ir sausų dribsnių, išmaišykite.

  • 7)

    Pasigaminkite želė glaistą. Želatiną išbrinkinkite kartu su 20 g vandens. Likusį vandenį užvirinkite su cukrumi ir sudėkite išbrinkintą želatiną, gerai išmaišykite.

  • 8)

    Surenkame tortą. Pasiruoškite 16 cm skersmens formelę. Pirštelius (man užteko 13 pirštelių) susidėkite pieš save, taip, kad viršutinės dalys lygiuotu su visais piršteliais, o apačią lygiai nupjaukite, kad išeitų vienodo ilgio piršteliai. Apvalius biskvitus apipjaukite ratu sumažindami skersmenį iki 14 cm, vieną biskvitą dėkite į formos dugną, patepkite sirupu. Į formelės šoną, likusiame tarpelyje dėliokite ratu damų pirštelius, juos patepdami sirupu iš vidinės pusės. Ant biskvito sudėkite traškų pistacijų sluoksnį, išlyginkite šaukštu ir uždenkite maskarponės kremo sluoksniu. Dėkite antrąjį biskvitą ant viršaus, patepkite sirupu, šonuose ratu išspauskite maskarponės kremo, padarydami kremo sienelę, o į vidurį sudėkite mango gabaliukus ir viską uždenkite maskarponės kremu, paviršių išlyginkite, sudėkite uogas, jas patepkite želė glaistu, tortą valandai palikite stingti šaldytuve. Po valandos tortą išimkite iš formos, apriškite kaspinu ir apibarstykite pistacijomis.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas