Rusiškas šokoladinis sūrio pyragas

7 rugsėjo, 2020Karolina

Nors pavadinime minima jog tai rusiškas pyragas, bet jis labai populiarus  ir gaminamas Vokietijoje. Šis pyragas kaip keptas sūrio pyragas su papildomu biskvitu, kuris tikrai neprimins trupininio varškės pyrago, nes šie trupiniai iškepa kaip drėgnas, minkštas, šokoladinis biskvitas.

Spausdinti receptą

Rusiškas šokoladinis sūrio pyragas

Ingredientai

Šokoladinei tešlai

  • 240 g Miltų
  • 130 g Cukraus
  • 156 g Sviesto (kambario temp.)
  • 25 g Kakavos
  • 6 g Kepimo miltelių
  • 4 g Vanilinio cukraus
  • 1 idelio kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos

Varškės sluoksniui

  • 80 g Sviesto
  • 300 g Trintos varškės arba kreminio sūrio
  • 90 g Cukraus
  • 2 Kiaušinių
  • 5 g Vanilinio Cukraus
  • 26 g Kukurūzų krakmolo
  • 130 g Grietinės

Paruošimo būdas

  • Visus ingredientus skirtus šokoladinei tešlai sudėkite į didesnį dubenį ir rankomis išmaišykite, išminkykite į vieną tešlos gumulą, jį padalinkite į dvi lygias dalis. Jei norite tarkuoti tešlą, padalintus tešlos gabalėlius palikite šaldymo kameroje apie valandą ar ilgiau kol tešlos gabalėliai bus visiškai kieti, o jei norite greitesnio varianto, tai tešlą palikite šaldytuve 30 min., tada tešlą patrupinsite rankomis. Man labiau patinka tarkuoti, nes iškepus gražiau atrodo.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C, pasiruoškite kepimo formą, įklokite ją kepimo popieriumi, aš naudoju 22 cm skersmens formą, pyragas gaunasi aukštenis, jei naudosite didesnę formą, pyragas bus žemesnis ir tikriausiai keps šiek tiek trumpiau.

  • Pasigaminkite varškės sluoksnį. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Į didesnį dubenėlį sudėkite visus produktus skirtus varškės sluoksniui, bei atvėsintą tirpintą sviestą. Tuomet elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės. 

  • Vieną tešlos gabalėlį tarkuokite į formos dugną arba rankomis patrupinkite, taip, kad neliktų tuščios erdvės. Tada supilkite varškės sluoksnį ant viršaus, tarkuokite antrąji tešlos gabalėlį arba rankomis patrupinkite. Kepkite apie 50 – 60 min. Pyragas yra iškepęs kai jį pajudinus, vidurys nebejuda, o jei juda ir viršus pradeda svilti uždenkite kepimo popieriumi, ir pamažinkite temperatūrą keletą laipsnių. Iškepusį pyragą atvėsinkite.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas