Nekeptas mėlyninis sūrio pyragas su įvairiomis uogomis

23 rugpjūčio, 2020Karolina

Mano sūrio pyrago 100 g gabalėjyje yra 128 kcal, kai įprastame apie 300 kcal. Kodėl čia apie tas kalorijas? Yra labai daug žmonių kurie laikosi mitybos taisyklių ir jiems taip pat norisi deserto, bet dažniausiai parduotuvėse, kavinėse desertai nėra sukurti sportuojantiems ar tiems kurie laikosi dietos. Tad sugalvojau pagaminti liesesnį pyragą, tortą. Šis pyragas gal neatrodo taip skaniai kaip įprasti sūrio pyragai, bet skonis tikrai geras ir gaivus, o riešutų padas priduoda papildomo prieskonio. Tai gal nėra proteinų pilnas pyragas, bet išlaikant skonio viduriuką, pyragas turi likti pyragu.

Spausdinti receptą

Nekeptas mėlyninis sūrio pyragas su įvairiomis uogomis

Ingredientai

Pagrindui

  • 50 g Žemės riešutų
  • 70 g Graikinių riešutų
  • 40 g Razinų
  • 10 ml Klevų sirupo

Mėlynių sluoksnis

  • 10 g Želatinos
  • 50 ml Vandens
  • 100 g Mėlynių
  • 300 g Trintos varškės (gali būti kesam, cream cheese)
  • 200 ml Graikiško jogurto
  • 50 ml Klevų sirupo

Želė uogų sluoksnis

  • 180 ml Vandens
  • 7 g Želatinos
  • 100 g Raudonųjų serbentų
  • 150 g Agrastų
  • 100 g Mango
  • 100 g Šilauogių

Paruošimo būdas

  • Pasiruoškite 20 cm skersmens formelę. Pasigaminkite pyrago pagrindą. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite riešutus iki miltų, tuomet įpilkite klevų sirupo ir suberkite razinas, dar pratrinkite iki kol masė sukibs. Tuomet šia mase išklokite formelės dugną ir dėkite į šaldytuvą.

  • Pasigaminkite mėlynių sluoksnį. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu, į didesnį dubenėlį suberkite mėlynes, jas šakute ar rankiniu trintuvu sutrinkite, bet nebūtinai pilnai, galite palikti kelias uogas pilnas, tuomet supilkite trintą varškę ir jogurtą, viską gerai išmaišykite. Paskiau nedideliame virimo puodelyje pašildykite klevų sirupą, nuimkite nuo ugnies, supilkite išbrinkusią želatiną, maišykite kol želatina visai ištirps. Želatiną plona srovele pilkite į mėlynių kremą nuolat maišydami. Masę užpilkite ant pagrindo ir palikite stingti 3 valandoms šaldytuve.

  • Kai pyragas sustingsta, pasigaminkite želė uogų sluoksnį. Užmerkite želatiną su 50 g vandens. Nedideliame virimo puodelyje užvirkite 130ml vandens, nuimkite nuo ugnies ir supilkite išbrinkusią želatiną. Susipjaustikite uogas, išdeliokite ant pyrago viršaus, tada iš lėto supilkite atvėsintą želatiną ir dėkite stingti į šaldytuvą, kai sustings atsargiai išimkite iš formos.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas