Morenginiai migdoliniai sausainiai

2 gruodžio, 2020Karolina

Traškus viršus, minkštas vidus. Kaip gi šiuos sausainukus sugalvojau iškepti? O gi Mama sako, gal galėtum iškepti senovinių migdolinių sausainių, labai skanūs būdavo. Pradėjau recepto paieškas, neradau tinkamo recepto, tai išbandžiau savo, kurį nukopijavau šiek tiek nuo makarūnsų recepto, tai gavosi gal ne visai tokie, bet vistiek labai skanūs.

Spausdinti receptą

Morenginiai migdoliniai sausainiai

Ingredientai

  • 150 g Maltų migdolų (galite susimalti patys, bei naudoti migdolus su luobele)
  • 100 g Cukraus
  • Šaukštas vanilinio cukraus
  • 3 Kiaušinio baltymų
  • 20 g Sviesto
  • 30 g Miltų
  • 4 g Kakavos

Paruošimo būdas

  • Migdolus su luobele pakepinkite įkaitintoje orkaitėje iki 180℃ kol legvai apskrunda. Atvėsinkite ir sumalkite iki miltų masės. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 150℃. Miltus ir kakavą sumaišykite su migdolų miltais. Ištirpinkite ir atvėsinkite sviestą. Sausame švariame dubenyje pradėkite plakti baltymus, kai susidaro pirmieji burbuliukai, lėtai pilkite cukrų kartu su vaniliniu cukrum. Plakite, kol išeis standžios putos. Į putas supilkite sviestą, lengvai kelis kartus išmaišykite, o sausus ingredientus įmaišykite per tris kartus. Nepermaišykite. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį (aš naudojau žvaigdės antgalį), išspauskite sausainius palikdami tarpus, kepkite apie 25 min. Geriausia patikrinti ar iškėpė, pakėlus sausainuką jis turi lengvai nulipti nuo kepimo popieriaus.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas