Virimo puode ant mažos ugnies ištirpinkite meduolių prieskonius, cukrų, medų, sviestą, grietinėlę. Tirpinkite kol ištirps sviestas ir cukraus kristalai. Gautą masę palikite vėsti, kai pravėsta, suberkite persijotus miltus, sodą, žiūpsnelį druskos ir tvirta mentele ar mediniu šaukštu viską gerai išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Tešla išeina lipni, ją sukrėskite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį.
Kai tešla paiilsėjus, įkaitinkite orkaitę iki 180℃ lapsnių temp. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite kepimo popierių. Formuokite apie 30 g rutuliukus, o kepimo skardoje juos dėkite toliau vienas nuo kito, nes kai keps, padvigubės meduolio skersmuo. Kepkite 13 – 14 min. Atvėsinkite.
Pasigaminkite glajų. Jei norite balto glajaus, naudokite mažiau skysčio. Jei norite permatomo, pilkite daugiau vandens ar citrinos sulčių. Aš pilu apie 5 šaukštus citrinos sulčių į cukraus pudrą, gerai išmaišau. Be to naudoju gilesnį indą. Tuomet pasiruošiu groteles ant kurių dėsiu sausainius, po apačia pasidedu kepimo indą su maistine plėvele. Pamirkau sausainį į glajų, taip, kad visą apsemtu. Tada dedu ant grotelių, kad nubėgtu. Visą nubėgusį glajų, supilu į glajaus indą ir panaudoju likusiems sausainiams, jei prireikia. Palaukite kol cukraus glajus išdžius, o tada jau galite mėgautis meduoliais.