Lava Pyragėliai

Šis desertas magiškas, atgnybus pirmąjį kąsnį šakute pasirodo šokoladinė lava, o jei dar šalia vaniliniai ledai- tobulas derinys. Pyragėlius galima nekeptus užšaldyti ir pieš kepimą atlaidinti kambario temperatūroje ar mikrobangų krosnelėje kelias sekundes.

Spausdinti receptą

Lava Pyragėliai

Ingredientai

  • 100 g Kambario temperatūros sviesto, Dar šiek tiek formelių patepimui
  • 100 g Kokybiško šokolado
  • 100 g Cukraus pudros
  • 2 Kiaušiniai
  • 2 Tryniai
  • 27 g Miltų
  • 17 g Kakavos

Paruošimo būdas

  • 1)

    Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Pasiruoškite 5 ,,Remeikin’’ kepimo indelius ir juos plonai ištepkite sviestu.

  • 2)

    Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, ištirpus palikite pravėsti. Persijokite miltus ir kakavą.

  • 3)

    Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakite sviestą su cukraus pudra.

  • 4)

    Dubenėlyje šakute suplakite kiaušinius ir trynius. Kiaušinių plakinį supilkite per 5 kartus į sviesto ir cukraus pudros masę ir po kiekvieno karto gerai išplakite iki vientisos masės.

  • 5)

    Lėtai plakdami, po truputį supilkite šokoladą. Suberkite miltus ir kakavą, viską lengvai išmaišykite mentele. Į indelius supilkite tešlą.

  • 6)

    Kepkite įkaitintoje orkaitėje 8-12min. Kaip žinoti ar jau iškepė? Tikrinkite mediniu pagaliuku, kraštai būna visada iškepę, o vidurys ne per skystas.

  • 7)

    Iškeptus pyragėlius galite palikti kepimo indelyje arba juos peiliu atskirti nuo formos (apipjauti kraštus) ir išversti į lėkštę. Skanaus!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas