Kūčiukai

28 lapkričio, 2020Karolina

Ar kūčiukai traškūs? Ar minkšti? O paslaptis, tokia, jei kepsite 170℃ laipsnių temperatūroje, iki kol lengvai paruduos, bus minkštesni, vėliau po kelių dienų vis tiek sukietėja. Jei kepsite 190 ℃, iki kol paruduos, bus traškūs. Kūčiukų išeina apie tris skardas, jei norite tik išbandyti jų skonį, naudokite pusę recepto.

Spausdinti receptą

Kūčiukai

Ingredientai

  • 30 g Aguonų
  • 500 g Miltų + pabarstymui
  • 260 ml Pieno (jei tešla išeina kietoka, įpilkite daugiau)
  • 40 ml Aliejaus
  • 6 g Sausų mielių
  • 80 g Cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau)
  • 3 g Druskos

Paruošimo būdas

  • Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti. Kai aguonos išbrinksta, perkoškite per merliuką ar sietelį.

    Į minkyklę arba į dubenėlį suberkite pusę miltų, druską, cukrų, mieles ir viską išmaišykite. Tuomet pašildykite pieną iki 37℃ laipsnių temp., o matuojant pirštu pojūtis turėtų būti lengvai šiltas. Į pieną supilkite aliejų ir užpilkite ant sausų ingredientų, sudėkite aguonas, viską gerai išmaišykite. Tešlą palikite šiltai dubenėlyje uždengtą apie 40 min. Vėliau suberkite likusius miltus, viską gerai išminkykite, vėl uždengite rankšluostuku, laikykite šiltai, kol padvigubės, apie 1 val. ir ilgiau. Pasiruoškite kepimo skardą, pabarstykite į ją miltų. Kai tešla pakyla, dar kart perminkykite. Tuomet imkite po mažiuką tešlos gabalėlį ir formuokite paiilgus volelius, jei nelimpa prie paviršiaus, tuomet nenaudokite papildomai miltų. Suformuokite tris ar dagiau mažų volelių, juos supjaustykite į nedidelius kučiūkus. Sudėkite gabalėlius į lengvai miltuotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190℃, kol paruduoja.

1 Komentaras

  • Viktorija

    23 gruodžio, 2020 at 18:32

    Labai skanūs ir labai paprasti! Ačiū už receptą!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas