Kokosiniai Sausainiai Macaroons

18 gruodžio, 2020Karolina

5-ių ingredientų Kokosiniai sausainiai, kurių skonis primena saldainius Rafaelo, jei norite, kad skonis tikrai primintų šiuos saldainius, įlašinkite šeštąjį ingredientą- migdolų esencijos. Manau tai ne tik skanūs ir šventiški sausainukai, bet ir puikiai tinka netoleruojantiems gliuteno. Ir taip, šių sausainių pavadinimas Macaroons su dvejomis OO ;> . 

Spausdinti receptą

Kokosiniai Sausainiai Macaroons

Ingredientai

  • 250 g Kokoso drožlių
  • 200 ml Kondensuoto pieno
  • 1 Šaukštelis Vanilinio cukraus
  • 3 Baltymai
  • Žiupsnelis druskos

Šokolado glaistas nebūtinas, bet jei norisi, jam reikės:

  • 60 g Juodo šokolado 44%
  • Šaukšto sviesto

Paruošimo būdas

  • Pasiruoškite didesnį dubenį, į jį suberkite kokoso drožles ir supilkite kondensuotą pieną – viską gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite ją kepimo popierium. Tuomet pasiruoškite sausą, švarų dubenį, į jį supilkite baltymus, druską ir vanilinį cukrų. Baltymus plakite iki standžių putų, jas įmaišykite per du kartus į kokosų masę. 

  • Sausainius galite formuoti rankomis, ledų šaukštu ar konditerinio maišelio pagalba. Taigi sufomuokite sausainius vienodo dydžio, apvalius. Juos kepkite 160°C temperatūroje 20 min,  orkaitės funkcija viršus – apačia. Vėliau  sumažinkite temperatūrą iki 130°C laipsnių ir kepkite dar apie 20 min, kepimo laikas gali skirtis, nuo to kaip išplakti baltymai, orientuokitės į sausainių spalvą, arba vieną, kitą pakelkite, jei matysite rudą dugną, tuomet sausainiai iškepę. 

  • Kol sausainiai vėsta, pasigaminkite šokoladinį glajų. (Naudojau šokoladą kuriame yra mažiausiai 44% kakavos, jis lengviau lydosi ir reikia mažiau sviesto. Jei naudosite 70% šokoladą, sviesto reikės šiek tiek daugiau.) Pasidarykite garų vonelę. Virimo puodelyje užvirinkite vandenį ir virkite ant vid. ar mažos ugnies, kad neburbuliuotu. Ant jo uždėkite didesnį dubenį kartu su šokoladu, maišykite kol šokoladas ištirps, tuomet įdėkite šaukštą sviesto, išmaišykite iki vientisos, skystesnės masės. Pasitieskite kepimo popierių ant kurio dėsite sausainius. Mirkykite sausainius į šokolado glaistą, tuomet padėkite aukštyn kojom ar ant šono ir palaukite kol sustings glaistas.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas