Kokosiniai sausainiai

19 vasario, 2022Karolina

Traškūs, minkšti ir tirpstantys burnoje kokosainiai! 😀 O, kad jie nebūtų tokie nuobodūs, išpuošiau juos džiovintomis gėlėmis, bei jų lapeliais. Ir dar baisiai pasiilgau pavasario spalvų, bundančios gamtos, ar jūs pasiilgot?

Spausdinti receptą

Kokosiniai sausainiai

Ingredientai

  • 110 g Sviesto
  • 100 g Cukraus
  • 1 g Druskos
  • 1 Kiaušinio
  • 1 Arb. Š. Vanilės
  • 30 g Kukurūzų krakmolo
  • 160 g Miltų
  • 40 g Kokoso drožlių
  • 4 g Kep. Miltelių

Paruošimo būdas

  • Maisto trintuvu sutrinkite kokoso drožles. Persijokite miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius, įmaišykite susmulkintas kokoso drožles.

  • Dubenėlyje išplakite sviestą su cukrumi, druska ir vanile iki purios masės, tada įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite. Tuomet įmaišykite sausus ingredientus ir minkykite iki vientisos masės. Gautą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros. Pasiruoškite kepimo skardą, įklokite ją kepimo popieriumi.

  • Formuokite 20 g kamuoliukus, dėliokite juos į kepimo skardą, palikdami tarpelius. Prieš kepant juos lengvai prispauskite, suplokštinkite. Kepkite apie 20 min. Tol kol taps auksinės spalvos.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas