Drėgnas obuolių pyragas

26 rugsėjo, 2021Karolina

Šį kart receptas Rudens pyragų karaliaus – obuolių pyrago. Nuoširdžiai niekad nebuvau obuolių pyrago fanė, ypač to, kur ant obuolių užpilama tešla. Tas sausas biskvitas, tiesiog fe…  Trupininis atsibodęs, tartaletės irgi. Norėjosi tiesiog drėgno, tirpstančio burnoje pyrago. Pirmi pyrago variantai buvo nekokie, bet va, šis variantas man “the best” ir nemeluosiu, pyragą laikiau šaldytuve 5 dienas, jis visai nesudžiuvo. Įdomu kiek dar būtų stovėjas, bet jo tiesiog neliko, taip aš jį  galima sakyti viena suvalgiau, kas dien po gabalėlį prie kavutės.

Spausdinti receptą

Drėgnas obuolių pyragas

Ingredientai

Tešlai

  • 240 g Miltų
  • 130 g Cukraus
  • 156 g Sviesto (kambario temp.)
  • 6 g Kepimo miltelių
  • 4 g Vanilinio cukraus ar vanilės
  • 2 Kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos

Obuolių Įdarui

  • 400 g Obuolių
  • 50 g Sviesto
  • 90 g Cukraus
  • 1 arb. š. Vanilės
  • 1 arb. š. Cinamono
  • Pusės arb. š. malto Kardamono
  • 18 g Kukurūzų krakmolo, plius 30 g vandens
  • 1 Kiaušinio
  • Pusės arb. š. malto Kardamono

Paruošimo būdas

  • Visus ingredientus skirtus tešlai sudėkite į didesnį dubenį ir rankomis išmaišykite, išminkykite į vieną tešlos gumulą. Tešlą palikite šaldymo kameroje apie valandą ar ilgiau, kol šąla, pasigaminkite obuolių įdarą.

  • Ištirpinkite kukurūzų krakmolą vandenyje. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite. Suberkite obuolius į virimo puodelį kartu su sviestu, cukrumi, vanile, cinamonu ir kardamonu. Virkite kol ištirps cukraus kristalai, tuomet nuiimkite nuo ugnies ir supilkite ištirpintą kukurūzų krakmolą, nuolat maišykite, jei įdaras nesutirštėjo, dar pavirkite ant vid. ugnies. Įdarą atvėsinkite ir įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite.

  • Pasiruoškite 22 cm kepimo formą, įklokite popieriu ar ištepkite sviestu. Jei naudosite didesnę formą, tuomet receptą padauginkite iš 1,5.  Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną tešlos dalį plėšytais gabaliukais išdeliokite dugne, taip, kad užsidengtų dugnas, tada supilkite įdara ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais antrąją tešlos dalį. Kepkite iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas