Drėgnas morkų pyragas su apelsininiu kremu

19 lapkričio, 2020Karolina

Morkų pyragą dažnai gaminu šventėms, nes žinau jog jam atsispirti tikrai sunku. Pritariat? Kai gaminu šventėms, pyragas kartais virsta tortu su apelsinų želė ir traškiu riešutų sluoksniu, o kartais tiesiog pakeičiu kremą, pridedu uogų ar riešutų.

Šį kart norėjosi greito, lengvo recepto, jog galėtų pasigaminti kiekvienas. Pakeičiau savo senąjį receptą ir gimė šis drėgnas morkų pyragas. Pyragas pasigamina greitai, vienintelis sunkus darbas, morkų tarkavimas, bet aš apėjau šitą veiksmą. Morkas sutarkavo maisto procesorius, ačiū JAM. O   be šio sunkaus morkų tarkavimo darbo, vyksta maišymo procesai ir laukimas kol iškeps, bei atvės pyragas, jog galėtume užtepti kremą.

Spausdinti receptą

Drėgnas morkų pyragas su apelsininiu kremu

Ingredientai

Pyragui

  • 300 g Morkų
  • Pusės apelsino žievelių
  • 50 ml Apelsino sulčių
  • 5 g Šviežio imbiero
  • 250 g Cukraus
  • 1 g Druskos
  • 3 Kiaušinių
  • 200 ml Aliejaus
  • Šaukštelio vanilinio cukraus
  • 8 g Cinamono
  • 5 g Sodos
  • 6 g Kepimo miltelių
  • 260 g Miltų

Kremui

  • 150 g Kreminio sūrio
  • 60 g Sviesto
  • 40 g Cukraus pudros
  • Pusės apelsino žievelių

Paruošimo būdas

  • Dubenėlyje sutarkuokite imbierą ir morkas. Tada nutarkuokite apelsino žievelę, pusę sudėkite į tarkuotas morkas, likusias žieveles sudėkite į indelį ir uždenkite maistine plėvele. Vėliau jas panaudosite kremui. Tuomet į tarkuotas morkas išspauskite apelsino sulčių. 

    Įkaitinkite orkaitę iki 170°C, pasiruoškite kepimo formą. 

    Į kitą didesnį dubenį suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir šluotele viską gerai išplakite iki vientisos masės. Į šią masę suberkite morkas ir išmaišykite, tuomet suberkite persijotus miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną ir vėl išmaišykite.

    Supilkite masę į kepimo formą, kepkite nuo 45 iki 70 min.  Aš naudojau  20 cm skersmens kepimo formą, tad pyragas kepė ilgiau, nes aukštesnis. Karts nuo karto patikrinkite mediniu pagaliuku. 

     

  • Kol pyragas kepa, pasigaminkite kremą. Į dubenėlį suberkite cukraus pudrą, apelsino žieveles, kambario temperatūros sviestą ir kreminį sūrį. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, jei masė labai skysta palikite šaldytuve, kol pyragas iškeps ir atvės, kremas bus sustingęs, tuomet kremą užtepkite ant atvėsusio morkų pyrago.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas