Drėgnas bananų pyragas

3 vasario, 2022Karolina

Nesu bananų duonos ar pyrago fanė, bet šis pyragas paprastas, drėgnas ir greitai pasigamina. Aš užtrukau gal 15 min, na žinoma, kitas gali ir valandą užtrukti… :> Pas mane jau yra įdirbis, kai jau mintinai prisimeni receptus, nereikia skaityti, gilintis ir išsiaiškinti kaip čia ką gaminti… Nors aš parašiau, kaip reiktų taisyklingai pasigaminti, bet jei ir nepavyktų išplakti sviesto ar iš lėto supilti kiaušinių, pyragas vis tiek iškeps ir bus drėgnas jei jo neperkepsite. 

Spausdinti receptą

Drėgnas bananų pyragas

Ingredientai

  • 150 g Sviesto kambario temperatūros
  • 150 g Cukraus
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 2 Kiaušinių kambario temperatūros
  • 1 g Druskos
  • 8 g Sodos
  • 300 g Miltų
  • 200 g Kefyro
  • 320 g Bananų

Paruošimo būdas

  • Kol sviestas plakasi kombaine, aš sveriuosi ir pasiruošiu likusius ingredientus. Jei gaminate rankiniu mikseriu galite pasisverti ingredientus ir pasiruošti iškart. 

  • Pasiruoškite du didesnius dubenius, į vieną suberkite ir persijokite miltus, į kitą suberkite sodą, supilkite kefyrą ir sudėkite bananus. Jei bananai labai pernokę ar minkšti jų netrinkite, jei kietesni, juos pertrinkite šakute. Pasiruoškite stačiakampę kepimo formą, ją įklokite kepimo popieriumi, jei dirbsite greitai, galite įkaitinti orkaitę iki 160 – 170 °C. 

  • Kombaine arba didesniame dubenyje išsukite, išplakite sviestą su druska, vaniliniu cukrumi ir cukrumi iki šviesios, purios masės. Tuomet šakute mažame indelyje išplakite kiaušinius ir iš lėto supilkite į sviesto ir cukraus masę. Toliau plakite lėčiau ir pilkite truputį kiaušinio plakinio, kai kiaušiniai išsiplaka į vientisą masę, vėl pilkite ir taip kartokite kol išnaudosite visą plakinį. Jei sviesto masė su kiaušiniais  tapo varškės konsistencijos, tuomet įberkite šaukštą miltų ir vėl plakite iš lėto, kol masė taps vientisa. 

  • Tada dar kartą viską gerai išmaišykite silikonine mentele, kad neliktų neišmaišyto sviesto, tuomet berkite dalį miltų, dalį kefyro, bananų masės ir išmaišykite, taip kartokite kol viską išnaudosite. Kai masė vientisa, supilkite ją į kepimo formą ir kepkite apie 40 – 60 min.  Visuomet peiliu ar mediniu pagaliuku patikrinkite. Į pyrago vidurį greitai įdurkite ir ištraukite peilį, jei peilis aplipęs tešla, tuomet kepkite dar, jei peilis drėgnas tuomet jau iškepė. Kodėl greitai? Na tada lieka mažesnė tikimybė jog pyrago viduryje liks skylė jei jis neiškepęs.  

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas