Cukinijų suktinukai

20 birželio, 2020Karolina

Šis receptas tinka vegetarams, alergiškiems gliutenui ir ieškantiems sveikesnių alternatyvų.

Jei galvojate jog valgau tik saldumynus, tai tikrai paneigsiu šį teiginį, visą gyvenimą turiu svorio problemų ir tik galvojant ką valgau, padeda kontroliuoti svorio augimą. Man maistas turi būti skanus, tad visada stengiuosi rasti sveikesnių ir skanesnių alternatyvų. 

Vienai porcijai gaunasi 9 suktinukai ir juos pasigaminti jums reikės:

Spausdinti receptą

Ingredientai

  • 1 Didelės cukinijos
  • 2 Česnako skiltelių
  • 80 g Trintos varškės arba ožkų pieno sūrio (chavroux pure goat's cheese)
  • 100 g Virtos vištienos, vištieną galite pakeisti į 50 g mocarelos ir 50 g fermentinio sūrio
  • Pagal skonį druskos ir pipirų
  • 2 Šaukštai jogurto ir čili prieskonių

Paruošimo būdas

  • Į dubenėlį sudėkite varškę ar ožkos sūrį, susmulkintą česnaką, smulkiai supjaustytą vištieną, įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite. Cukiniją skuskite su bulvių skustuku išilgai, pasigamindami 18 juostelių. Jas dėkite po dvi (taip padidėja plotis) priešais save taip sudarydami 9 dvigubas cukinijų juosteles ir išdalinkinte įdarą, susukite ir sudėkite į kepimo skardą pateptą aliejumi arba išklotą kepimo popieriumi. Suktinukus dėkite taip, kad neišsivyniotų. Kepkite orkaitėje 200 °C apie 25 min. Iškeptus sudėkite į lėkštę, užpilkite jogurto ir pabarstykite čili prieskonių.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas