Brioche burgerių bandelės

31 gegužės, 2020Karolina

Iš šios tešlos esu gaminusi batoną, saldžias bandeles, pyragą. Jūs galite taip pat gaminti, kad ir cinamonines bandeles pridėdami cukraus. Bet ar žinote to burgerio skonį, kur bandelė minkšta minkšta, kuri tirpsta burnoje? Žinote ar ne, jei norėsite burgerio, nepatingėkite išsikepti ir brioche bandelių, nes bandelė skaniam burgeriui taip pat labai svarbi, kaip ir jo įdaras. Jei jų bus per daug, iš likusių bandelių galite gaminti sumuštinius, duonos pudingą ar supjaustyti kubeliais, išspausti česnako ir paskrudinti orkaitėje, turėsite duonos pabarstukų salotoms. 

Spausdinti receptą

Ingredientai

  • 2 Kiaušiniai + 1 Kiaušinis aptepimui
  • 50 g Cukraus
  • 1 Arb. šaukštelis druskos
  • 240 ml Pieno
  • 10 g Sausų mielių
  • 170 g Sviesto
  • 560 g Miltų
  • Saujos sezamo sėklų

Paruošimo būdas

  • Dubenėlyje išplakite kiaušinius su druska. Ištirpinkite sviestą, bet neužvirkite. Pašildykite pieną iki 40°C laipsnių temp., į pieną suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite. Į didesnį dubenį suberkite ir supilkite visus ingredientus ir maišykite/minkykite su kabliu apie 5-10 min, kol tešla sušoks į vieną gumulą, ji lieka lipnoka. Suformuokite tešlą į kamuoliuką ir perkelkite į didelį dubenį pateptą aliejumi, uždenkite ir palikite valandai kildintis. Po valandos spausdami kumščiu suplokite tešlą. Tešlą uždenkite, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, geriausia per naktį. Tešla lėtai pakils ir bus lengviau formuoti, galite iškart formuoti bandeles, bet tekstūra skirsis. Po nakties tešlą padalinkite į 12 gabalėlių po 90 g ant miltuoto paviršiaus. Formuokite bandeles.

  • Kaip formuoti bandeles? Bandelių formavimas labai svarbus etapas, nes blogai suformavus jos išsikraipys kaip joms reikia, siūlau pažiūrėti Youtube video ,,How to shape Brioche buns”. Na pabandysiu paaiškinti kaip aš darau – pasiimu tešlos gabalėlį, šiek tiek suploju, surenku kraštus ir prilipdau į vidurį, apverčiu. Viršus įtemptas, delnu nuo nykščio iki rodomojo piršto sukamaisiais judesiais, šiek tiek spausdama suformuoju bandelę, viršus išeina lygus. Suformavę bandeles dėkite jas į kepimo skardas, palikite tarpus. Kildinkite nuo 1val iki 3 val, priklauso kiek šalta tešla ir kokia kambario temperatūra. Prieš baigiant kildintis bandelėms įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu, užbarstykite sezamo sėklas. Kepkite 14 – 18 min, jei viršus smarkiai skrunda uždenkite su folija ar kepimo popieriumi.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas