Bandelės su aguonomis ir šokoladu

12 vasario, 2021Karolina

Man šios bandelės kelia gražius prisiminus. Kadangi mėgstu aguonas, man šių bandelių nupirkdavo močiutė, o jau vėliau nusipirkdavau ir pati.  Jei tik šių bandelių būna pirkti, tai ranką tiesiu tik prie jų. Receptas mano, tad gal nėra lygiai tokios pat receptūros, gi kažko naujo neišrasiu. Bandelių skonis bombinis, o kas geriausia, kad net trečią diena jos buvo vis dar minkštos, jas laikiau supakuotas. Įdomu kaip būtų ketvirtą dieną, bet jos taip ilgai neužsilieka. ;>

Spausdinti receptą

Bandelės su aguonomis ir šokoladu

Ingredientai

Tešlai

  • 250 ml Pieno
  • 1 Kiaušinio
  • 25 g Šviežių mielių arba 9 g sausų
  • 500 g Miltų
  • Žiupsnio druskos
  • 70 g Sviesto
  • 80 g Cukraus

Įdarui

  • 80 g Sviesto
  • 70 g Rudo cukraus
  • 60 g Aguonų
  • 30 g Lazdyno riešutų

Glaistui

  • 120 g Juodo šokolado
  • 90 g Grietinėlės

Paruošimo būdas

  • Pasigaminkite tešlą. Ištirpinkite sviestą. Virimo puodelyje pašildykite pieną iki 37°C, suberkite šlapias mieles, šaukštą cukraus, viską išmaišykite, ištirpinkite. Tada įmuškite kiaušinį ir supilkite tirpintą sviestą, viską gerai šluotele išplakite iki vientisos masės. Į minkymo dubenį suberkite miltus, cukrų, druską ir užpilkite šlapiu mišiniu, minkykite 10 – 15 min. Kol tešla tampa vientisa ir tampri. Suformuokite iš tešlos kepaliuką ir įdėkite jį į dubenį išteptu aliejumi ir uždenkite drėgnu rankšluostuku. Tešlą kildinkite apie valandą, arba kol padvigubės.

  • Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Ištirpinkite sviestą, palikite vėsti. Aguonas, rudą cukrų ir lazdyno riešutus sutrinkite elektriniu kombainu, trinkite iki kol lazdyno riešutai susismulkins.

  • Kai tešla pakyla, ją plonai iškočiuokite į stačiakampio formą, tolygiai tepkite atvėsusį tirpintą sviestą ir užbarstykite sumaltas aguonas su cukrumi ir lazdyno riešutais. Tampriai susukite pailgą volelį. Supjaustykite bandeles, man gavosi 17 bandelių po 60 – 70 gramų. Jas sudėliokite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite taip, kad spiralė žiūrėtų į šonus ir delnu priplokite, jog taptu plokštesnės. Jas uždenkite rankšluostuku ir dar palikite kildintis apie 30 min. Kol bandelės kyla, įkaitinkite orkaitę iki 190 – 200°C laipsnių temperatūros. Kai bandelės pakyla, jas kepkite maždaug 20 – 30 min, kol paruduos.

  • Atvėsinkite bandeles ir pasigaminkite glaistą. Virimo puodelyje užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ant šokolado, išmaišykite. Šokolado masę, dėkite ant garų vonelės, dar patirpinkite šokoladą ir jame mirkykite bandeles iki pusės.  Galite laukti, kol šokoladas sustings, arba ne. Skanaus!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas