• Tortas Napoleonas su diplomato kremu ir pasiflorų uogiene

    23 gruodžio, 2020Karolina

    Napoleonas pagal mane, šiek tiek kitoks, bet tikrai ne ką prastesnis už originalą. Jo skonį apibūdinčiau taip – ne per…

    Skaityti
  • Migdoliniai sausainiai macaroons

    22 gruodžio, 2020Karolina

    Traškūs, saldūs ir lipnūs migdoliniai sausainiai, tokie kaip iš vaikystės.

    Skaityti
  • Šokoladiniai sausainiai su datulėmis ir aguonomis

    21 gruodžio, 2020Karolina

    Keisti ingredientai sausainiams? Tikrai taip, kai juos gaminau, norėjau kalėdinio skonio ir kad būtų sunaudotas šokoladas ir datulės.  Reziumė gavosi…

    Skaityti
  • Kapotos tešlos sausainiai

    20 gruodžio, 2020Karolina

    Kai atsibosta saldūs sausainiai, galima išsikepti nesaldžių. Pasigaminus tešlą įminkau permezano sūrio, o formuojant sausainius, juos apibarstau druska, sūriu, sezamais…

    Skaityti
  • Kokosiniai Sausainiai Macaroons

    18 gruodžio, 2020Karolina

    5-ių ingredientų Kokosiniai sausainiai, kurių skonis primena saldainius Rafaelo, jei norite, kad skonis tikrai primintų šiuos saldainius, įlašinkite šeštąjį ingredientą-…

    Skaityti
  • Minkšti meduoliai

    5 gruodžio, 2020Karolina

    Šie meduoliai kilę iš Vokietijos, ten jais mėgaujamasi visą gruodį. Nyderlanduose taip pat kalėdiniu laikotarpiu gaminami panašūs meduoliai. Šių meduolių…

    Skaityti
  • Morenginiai migdoliniai sausainiai

    2 gruodžio, 2020Karolina

    Traškus viršus, minkštas vidus. Kaip gi šiuos sausainukus sugalvojau iškepti? O gi Mama sako, gal galėtum iškepti senovinių migdolinių sausainių,…

    Skaityti
  • Sviestiniai sausainiai su aviečių džemu

    30 lapkričio, 2020Karolina

    Šie sausainiai vadinami “Jammy dodgers’’, jie populiarius didž. Britanijoje, šiuo metu juos gamina „Burton’s Biscuit Company“. Nors kai dirbau vienoje…

    Skaityti
  • Kūčiukai

    28 lapkričio, 2020Karolina

    Ar kūčiukai traškūs? Ar minkšti? O paslaptis, tokia, jei kepsite 170℃ laipsnių temperatūroje, iki kol lengvai paruduos, bus minkštesni, vėliau…

    Skaityti