Būnant Vokietijoje per vasaros atostogas prisiragavau jų gaminamų pyragų iš vietinių kepėjų ir kepyklų. Taip, taip kepėjų, nes kai kurie tiesiog atvažiuoja savaitgaliais į turgaus vietą, pasistato savo maisto furgonėlius ir pardavinėja pyragus, bandeles. O labiausiai įsiminė ir skaniausi buvo iš maisto furgonėlio.
Prieinu prie furgonėlio ir sakau:
– Ich will habe ein stück käsekuchen. Tada kažko manęs paklausia, žinoma aš pasimetu ir paklausiu ar ji kalba angliškai, bet atsako, kad ne. Tada vėl bandau kalbėti vokiečiu kalba, kurią mokinaus prieš 13 metų ir niekada nenaudojau. Bet esmė, kad susikalbėti pavyko, man atpjovė dideliausią gabalą pyrago ir vienokio, ir kitokio. Dar paprašiau bandelių, kurių pavadinimą tikrai blogai pasakiau, nes mane pataisė kaip reikia sakyti. Už viską sumokėjau gal 6 eurus. O pyragai buvo tokie skanūs, kad grįžusi kepiau namie. Na, o dabar dalinuosi su jumis.
Aš dažniausiai gaminu iš pusės recepto ir naudou 18 – 20 cm skersmens formą. Jei naudosite 26 cm skersmens formą padauginkite kiekius iš dviejų.