Varškės pyragas “Draugystė”

21 sausio, 2022Karolina

Man varškės skanumynų manija, vis gaminu iš varškės. Dalinuosi varškės pyrago receptu kuris skoniu primena pyragą “Draugystė”. Ar pamenat tokį?

Spausdinti receptą

Varškės pyragas “Draugystė”

Ingredientai

Tešlai:

  • 200 g Minkšto sviesto
  • 1 Kiaušinio
  • 80 g Grietinės
  • 90 g Cukraus
  • 1 arb. š. Vanilinio cukraus
  • 300 g Miltų, plius pabarstymui
  • 5 g Kepimo miltelių

Įdarui:

  • 500 g Varškės
  • 50 g Grietinės
  • 90 g Cukraus
  • 2 Kiaušinių
  • 100 g Uogienės(nebūtina)
  • 1 Kiaušinio su šaukšteliu vandens, aptepimui

Paruošimo būdas

  • Pasiruoškite tešlą. Išplakite, išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, purios masės. Išplakite grietinę su kiaušiniu ir iš lėto pilkite, nuolat maišydami į sviesto masę. Tuomet suberkite miltus su kepimo milteliais ir išminkykite tešlą. Ant miltuoto stalviršio tešlą padalinkite į dvi dalis, suformuokite plonesnius stačiakampius, jog vėliau būtų lengviau kočioti. Juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai arba iki tol, kol sukietės.

  • Pasiruoškite stačiakampę kepimo formą, ją įklokite kepimo popieriumi. 

  • Kai tešla pasiruošusi, ją ištraukite iš šaldytuvo, šiek tiek palaukite kol atšils ir iškočiokite du stačiakampius ant miltuoto stalviršio, tuomet ant medinės lentutės patieskite kepimo popierių uždėkite vieną tešlos lakštą, antrąjį įklokite į kepimo formą ir palikite šaldytuve. Arba vieną lakštą dėkite iškart kepti 170°C apie 15 min, tuomet užtepkite uogienės, supilkite įdarą ir uždenkite tešlos lakštu ir kepkite apie 25 min. iki kol pyrago vidurys pasidarys lengvai minkštas.

  • Pasigaminkite varškės įdarą. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės ir įmaišykite į varškę sumaišyta su grietine.  Ant tešlos pagrindo užtepkite uogienę, užpilkite varškės įdarą ir užklokite likusiu tešlos lakštu. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir aptepkite pyrago paviršių. Kepkite 10 min. iki 190°C įkaitintoje orkaitėje, tuomet  kepkite 170°C apie 30 min. Pyragą pravėsinkite ir dar šiltą ištraukite, tuomet atvėsinkite iki galo ir jau galėsite pjaustyti.

1 Komentaras

  • Andrius

    22 sausio, 2022 at 00:07

    Niam niam kaip skanu

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas