Sausainių tortas su varškės kremu

2 sausio, 2022Karolina

Esu mačiusi ir ragavusi tortą pagamintą iš pirktinių sausainių, manau tai puikus būdas sunaudoti sausainius, pvz. imbierinius, kurie užsiliko nuo kalėdų, be to, tai geras receptas neturintiems laiko. Aš sausainius gaminau pati, žinoma ir kremą. Tai jei tingite gaminti sausainius, galite nusipirkti kakavinių ir teliks pasigaminti varškės kremą. 

Tortas tikrai saldus, rekomenduoju įmaišyti tarp sluoksnių uogų, dar jis kažkiek primena oreo dėl vanilės ir kakavinių sausainių, ką daugiau gali priminti?

Spausdinti receptą

Sausainių tortas su varškės kremu

Ingredientai

  • 240 g Miltų
  • 130 g Cukraus
  • 156 g Sviesto (kambario temp.)
  • 25 g Kakavos
  • 1 Didelio kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 250 g Varškės
  • 100 g Grietinės
  • 100 g Cukraus
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • Citrinos žievelių
  • 200 g Grietinėlės 35% riebumo
  • Žiupsnelis vanilės arba šaukštelis vanilinio cukraus

Paruošimo būdas

  • Pasigaminkite sausainius. Sviestą su cukrumi išplakite iki vientisos masės, tuomet įplakite kiaušinį ir įmaišykite likusius ingredientus. Gautą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve mažiausiai valandai. Tuomet pasiruoškite dvi kepimo skardas, įklokite į jas kepimo popierių. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C laipsnių temperatūros. Iškočiokite tešlą ir išspauskite 6 apskritimus, juos subadykite šakute ir kepkite apie 15 min. Aš naudojau 23 cm skersmens formą, jei jūsų forma didesnė, receptą padauginkite iš 1,5. Atvėsinkite sausainius, o tuo tarpu pasigaminkime kremą.

  • Dubenėlyje sutrinkite varškę su grietine ir pusę cukraus iki vientisos masės. Kitame dubenėlyje išplakite grietinėlę su likusiu cukrumi ir vanile iki standumo. Sujunkite abi mases į vieną, įtarkuokite citrinos žievelės ir įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite.

  • Torto surinkimas. Jei sausainiai gavosi per dideli, lengvai peiliu nutrinkite šonus. Jei sausainiai sulūžo, nieko tokio, tiesiog išdėliokite taip, kad uždengtų kremo sluoksnį. Tuomet dėkite sausainį, tada apie 3 šaukštus kremo, taip kartokite kol viską išnaudosite. Beje į vieną sluoksnį įpjausčiau šviežių aviečių, jos priduoda gaivumo.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas