Nežinau kaip kitaip pavadinti šiuos kvadratėlius, anglų kalba skamba taip – “Millionaire’s shortbread”, o išvertus į lietuvių kalbą: “Milijonieriaus trapi tešla” ar “Milijonieriaus sviestinis sausainis”?
Žodžiu „bom bi nis” desertas, susivalgė labai greitai… Kvadratėliai primena twix šokoladinį batonėlį. Sausainis, karamelė, šokoladas. Originalus receptas yra su paprastu sausainiu t.y. be žievelių, meduolio prieskonių, kakavos, o šokoladas be riešutų, o aš, va, pridėjau ir gavosi kalėdinis skonis, o jei norite paprasto sausainio varianto, nedėkite anksčiau išvardintų ingredientų.
Šį kart noriu paminėti kelis svarbius punktus, kurie gali padėti išsikepti šį skanumėlį.
Sviestas turi būti šaltas, jog sviesto gabaliukai susikapotų tešloje, taip ji liks trapi.
Visada reikia leisti tešlai pailsėti šaldytuve. Kodėl reikia tešlai ilsėtis? Pirmiausia bus lengviau dirbti su ja. Jei kepate sausainius, jie bus gražesnės formos, nes riebalai bus sustingę ir išlaikys savo formą. Kai tešla ilsisi, cukrus turi laiko sugerti drėgmę iš šlapių produktų, o miltuose esantys angliavandeniai pradeda skaidytis į cukrų, tai reiškia jog sausainiai bus su daugiau skonio, gražesnės spalvos.
Gaminant karamelę labai svarbu naudoti storiadugni puodą, nuolat maišyti mediniu šaukštu būtinai braukiant per puodo dugną, nepervirti, neprisvilinti. O svarbiausia elgtis atsargiai, neragauti, neliesti, nes karamelė labai karšta.
Šokolado niekada neperkaitinkite, nes sušoks į gumulėlius, kartais galima ištaisyti klaidą ir įpilti lydyto sviesto arba kakavos sviesto. Geriausia pasidaryti garų vonelę, puodas su vandeniu užvirinamas, tuomet verdamas ant vid. ugnies, o ant viršaus dubuo su šokoladu, kurį maišom po truputį kol visiškai išsilydo.