Varškės apkepas su bananais ir šilauogėmis

14 lapkričio, 2021Karolina

Iš rubrikos “makal makal receptai” arba kai neturiu laiko ir reikia greitai pasigaminti patiekalą. Šis varškės apkepas yra sveikesnė versija įprastam, nes yra be cukraus, be gliuteno ir be sviesto. Apkepas tikrai nebus labai saldus, nes vietoje cukraus bananai. Geriausia naudoti gerai prinokusius bananus, bus saldžiau, o jei norite dar saldžiau, visada galite pasaldinti cukrumi. Pasigaminti lengviau negu lengva, viską sumetam į dubenį, sutrinam, įberiam uogas ir kepam. Kai iškepa, aš mėgstu atvėsinti, supjaustyti ir tada apkepti keptuvėje, kad gabalėliai liktų su traškia plutele, tuomet valgau su grietine ar natūraliu jogurtu, o kartais pagardinu obuolių tyre. O su kuo jūs mėgstate pagardinti varškės apkepą?

Spausdinti receptą

Varškės apkepas su bananais ir šilauogėmis

Ingredientai

  • 400 g Varškės
  • 60 g Grietinės
  • 4 Kiaušinių
  • 30 g Migdolų miltų
  • 2 Bananų arba 100g cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Vanilės pagal skonį
  • Šaukšto citrinos sulčių
  • 100 g Šilauogių

Paruošimo būdas

  • Pasiruoškite kepimo formą, į ją įklokite kepimo popierių, įkatinkite orkaitę iki 160 °C.

  • Visus ingredientus išskyrus šilauoges sudėkite į didesnį dubenį ir viską gerai sutrinkite trintuvu. Tuomet suberkite šilauoges, išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą, kepkite 40 – 60 min. iki kol paruduos.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas