Varškėčiai

6 lapkričio, 2021Karolina

Varškėčiai atrodo paprasti, skanūs, stori blyneliai iš kelių ingredientų, bet ištiesų juos iškepti gali kilti sunkumų. Pasidalinu patirtimi kaip juos gaminu. Kartais naudoju grūdėtą varškę, ją gerai sutrinu trintuvu ir pertrinu sieteliu, taip pat ir paprastą varškę pertrinu jei yra stambesniais grūdeliais. Kartais dedu du kiaušinius, tuomet daugiau miltų įberiu. Stengiuosi nepersistengti su miltais, nepridedu per daug, masė visada yra lipni, tai juos formuoju šlapiomis arba aliejuotomis rankomis. Visada pamiltuoju paviršius. Kepu ilgiau ant mažos ugnies. Vaškėčius galima kepti orkaitėje. Pirmiausia apkepti keptuvėje ant karštesnės ugnies kol paruduos, tada pekelti į iki 170°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 – 20 min. 

Spausdinti receptą

Varškėčiai

Ingredientai

  • 500 g Varškės
  • 1 Kiaušinio
  • 1 Trynio
  • 60 g Miltų (Miltų kiekis gali skirtis, priklauso kokią varškę naudosite)
  • Žiupsnelio Druskos
  • 4 Šaukštų cukraus
  • Aliejaus kepimui

Paruošimo būdas

  • Varškę, trynius, miltus ir druską išmaišykite mediniu šaukštu iki vientisos masės, masė neturėtų būti per šlapia, jei taip nutiko, įberkite miltų. Gautą masę apie pusvalandį palikite šaldytuve. Tuomet įmaišykite cukrų (cukrų dedame ant galo, nes cukrus išskystina masę) , padalinkite tešlą į 8 dalis ir suformokuoti aliejuotomis rankomis kamuoliukus. Tuomet suplokite, taip suformuodami varškėčius. Dėkite juos ant lengvai miltuoto paviršiaus.

  • Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės ugnies,  lengvai išteptike keptuvę aliejumi. Dėkite kepti varškėčius.  Vieną pusę  kepkite apie 7 min., vėliau kitą apie 5 min. uždengtu dangčiu. Jei svyla, sumažinkite ugnį. Gardinkite savo nuožiūra. Jei varškėčiai storesni juos kepkite ilgiau. 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas