Varškėčiai atrodo paprasti, skanūs, stori blyneliai iš kelių ingredientų, bet ištiesų juos iškepti gali kilti sunkumų. Pasidalinu patirtimi kaip juos gaminu. Kartais naudoju grūdėtą varškę, ją gerai sutrinu trintuvu ir pertrinu sieteliu, taip pat ir paprastą varškę pertrinu jei yra stambesniais grūdeliais. Kartais dedu du kiaušinius, tuomet daugiau miltų įberiu. Stengiuosi nepersistengti su miltais, nepridedu per daug, masė visada yra lipni, tai juos formuoju šlapiomis arba aliejuotomis rankomis. Visada pamiltuoju paviršius. Kepu ilgiau ant mažos ugnies. Vaškėčius galima kepti orkaitėje. Pirmiausia apkepti keptuvėje ant karštesnės ugnies kol paruduos, tada pekelti į iki 170°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 – 20 min.