Medutis
Paruošimo būdas
Kremo paruošimas
Torto surinkimas
Medučio lakštams:
Kremui:
Atkreipkite dėmesį, tortą surinkau 18 cm formoje. Į formos kraštus įklojau acetatinę plėvelę kuri paaukštino kraštus. Jei neturite acetatinės plėvelės, galite naudoti kepimo popierių. Norisi didesnio torto? Padauginkite receptą iš 1,5 , tuomet galite naudoti 22 cm skersmens formelę.
Didesniame virimo puode ištirpinkite sviestą kartu su cukrumi ir medumi. Šiek tiek atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius, viską gerai išplakite. Kitame dubenyje sumaišykite visus ingredientus skirtus medučio lakštams ir mentele įmaišykite į medaus masę. Tešla turi gautis minkšta ir lipni. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent 3 valandoms. Tuomet tešlą padalinkite į 8 ar daugiau dalių. Iškočiokite plonai kiekvieną gabalėlį ir išspauskite apskritimus. Jei limpa pabarstykite miltų. Kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 10min. Jei liko tešlos ją taip pat iškepkite panaudosite vėliau trupiniams.
Kremo paruošimas
Dubenėlyje išplakite grietinėlę su grietine ir cukrumi iki tirštesnės masės, nei grietinė, bet ne kaip plaktos grietinėlės. Kremas turi būti beveik standus. Įmaišykite į kremą citrinos sulčių ir nutarkuotas žieveles.
Torto surinkimas
Kiekvieną biskvitą galite lengvai patepti arbata, pertepti kelis sluoksnius uogienę , bet nebūtina. Pasilikite biskvito trupiniams. Tortą surinkite formoje, jei forma žema, aplink formelės šonus įklokite kepimo popierių, jis turi būti išlindęs į aukštį taip paaukštindamas kepimo formą. Dėkite po biskvitą ir ant kiekvieno iš jų apie 80 g kremo. Tortą palikite šaldytuve per naktį.
Trintuvu sutrinkite biskvito likučius, jais apdenkite tortą. Kartais kraštai lieka sausi ir nelimpa trupiniai, tuomet išsiplakite 100g grietinės su 30g cukraus ir aptepkite.