Trinta sviestinio moliūgo sriuba su saulėgrąžomis

20 kovo, 2021Karolina

Kol rašiau šį receptą, klausiausi drum and bass stiliaus muzikos, kaip bebūtų keista, visai puikiai pavyksta susikaupti ir rašyti. Pasirodo muzika labai gerai nuteikia ir stimuliuoja kūrybiškumą. Ar jūs skaitote, rašote kartu klausydami muzikos? 

Na, o dabar apie sriubą. Tai bus mano pirmasis sriubos receptas, orai dar nešildo, o sutikus moliūgą daržovių skyriuje, iškart užsimaniau sriubos. Nors moliūgų sezonas rudenį, bet visada taip yra, kai pilna moliūgų – nesinori, kai nėra, tada labiau norisi. Labai stengiausi suskaičiuoti, susverti produktus, kad pasigamintumėt kuo tikslesnį variantą, nes kai gaminu – gaminu iš akies. Tai viena mano mėgstamiausių sriubų, saulėgrąžos labai prisideda prie skonio, bei keptos daržovės.

Spausdinti receptą

Trinta sviestinio moliūgo sriuba su saulėgrąžomis

Ingredientai

  • 150 g Morkų
  • 120 g Bulvių
  • 3 Česnako skiltelių
  • 1 kg arba 1 Sviestinio moliūgo
  • 1 Svogūno
  • 1 Sultinio kubelio
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Didelės saujos saulėgrąžų
  • Šviežios kalendros pagal skonį

Paruošimo būdas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių temperatūros. Atsargiai perpjaukite moliūgą išilgai pusiau, išvalykite sėklas. Moliūgą dėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais, kepkite orkaitėje 60-70 min. 

  • Kol moliūgas kepa, į dubenį sudėkite nuskustas ir supjaustytas nykščio dydžio griežinėliais morkas ir bulves, pilnas česnako galvutes ir stambiai supjaustytą svogūną, įpilkite šlakelį aliejaus, įberkite druskos, pipirų viską gerai išmaišykite, šias daržoves dėkite kepti į kepimo skardą šalia moliūgo praėjus 50 min, tuomet viską kartu kepkite dar apie 15 min. Moliūgas turi būti minkštas, o likusios daržovės iškepusios. 

  • Keptuvėje paskrudinkite saulėgrąžas iki rusvumo.

  • Baigus kepti, pasiruoškite didesnį puodą, į jį dėkite išskaptuotą moliūgą, keptas daržoves ir sultinio kubelį, užpilkite vandeniu, kad apsemtų daržoves, viską užvirinkite. Užvirus sudėkite kalendrą, suberkite dalį saulėgrąžų, kitą pasilikite papuošimui, viską gerai sutrinkite trintuvu. Jei sriuba išėjo per tiršta, įpilkite vandens ir dar kartą užvirinkite, jei trūksta kažko, dadėkite. 

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas