Bandelės su kokosu ir varške

21 vasario, 2021Karolina

Kažkam šios bandelės primena mokyklos laikus, o aš tiesiog norėjau kokosinių bandelių, kurias gal kažkada ir esu valgius, bet gamindama įdarą, dėjau tai, kas atrodė tinkama ir to ko turėjau savo virtuvėje. Jos gavosi minkštos ir drėgnos. Pati bandelė nėra saldi, o glaistas ne tik atgaivina, bet ir pasaldina, tad jei mėgstate saldžiau į įdarą įmaišykite cukraus.

Spausdinti receptą

Bandelės su kokosu ir varške

Ingredientai

Tešlai

  • 250 ml Pieno
  • 1 Kiaušinio
  • 25 g Šviežių mielių arba 9 g sausų
  • 500 g Miltų
  • Žiupsnio druskos
  • 70 g Sviesto
  • 80 g Cukraus
  • 1 Kiaušinio aptepimui

Įdarui

  • 70 g Kokoso drožlių
  • 50 g Razinų
  • 100 g Kondensuoto pieno
  • 200 g Varškės
  • 1 Kiaušinio

Glaistui

  • 150 g Cukraus pudros
  • Citrinos sulčių
  • Pasigaminkite tešlą. Ištirpinkite sviestą. Virimo puodelyje pašildykite pieną iki 37°C, suberkite šlapias mieles, šaukštą cukraus, viską išmaišykite, ištirpinkite. Tada įmuškite kiaušinį ir supilkite tirpintą sviestą, viską gerai šluotele išplakite iki vientisos masės. Į minkymo dubenį suberkite miltus, cukrų, druską ir užpilkite šlapiu mišiniu, minkykite 10 – 15 min. Kol tešla tampa vientisa ir tampri. Suformuokite iš tešlos kepaliuką ir įdėkite jį į dubenį išteptu aliejumi ir uždenkite drėgnu rankšluostuku. Tešlą kildinkite apie valandą, arba kol padvigubės.

  • Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Ištrinkite kiaušinį su varške, įmaišykite likusius ingredientus ir palikite šaldytuve pastovėti, kad kokoso drožlės suminkštėtų.

  • Kai tešla pakyla, ją plonai iškočiuokite į stačiakampio formą, tepkite tolygiai įdarą. Tampriai susukite pailgą volelį. Supjaustykite bandeles, man gavosi 15 bandelių po 80 gramų. Jas sudėliokite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Dėkite taip, kad spiralė žiūrėtų į viršų. Jas uždenkite rankšluostuku ir dar palikite kildintis apie 30 min. Kol bandelės kyla, įkaitinkite orkaitę iki 190 – 200°C laipsnių. Kai bandelės pakyla, jas aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite maždaug 20 – 30 min, kol paruduos.

  • Atvėsinkite bandeles ir pasigaminkite glaistą. Cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis, pradžioje išspauskite šaukštą ar du, jei masė per tiršta dar išspauskite sulčių, tuomet šaukštu apšlakstykite bandeles.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas