Vasario 16-osios jogurtinis tortas

15 vasario, 2021Karolina

Susikurkime šventę namuose ir švęskime mūsų valstybės  gimtadienį, o kaip gimtadienis be torto – juk jis vienas pagrindinių šventės atributų. Šis tortas lengvas ir gaivus, torto sluoksnių spalvos atkartoja Lietuvos vėliavos spalvas ir jos visiškai natūralios, tad nėra tokios ryškios. Geltonas sluoksnis mango ir persikų skonio, žalias – pistacijų ir kivių, raudonas- aviečių ir braškių.

Spausdinti receptą

Vasario 16-osios jogurtinis tortas

Ingredientai

Biskvitui

  • 3 Kiaušinių kambario temperatūros
  • 80 g Cukraus
  • 70 g Miltų
  • 15 g Kukurūzų krakmolo
  • 40 g Pieno
  • 30 g Sviesto
  • 5 g Kepimo miltelių
  • Pusės šaukštelio vanilinio cukraus
  • 10 g Aguonų

Torto sluoksniams:

Geltonam

  • 85 g Mango
  • 85 g Konservuotų persikų

Žaliam

  • 130 g Ar dviejų kivių
  • 40 g Pistacijų kremo
  • 80 g Vandens
  • 50 g Cukraus
  • Ledinio vandens dubenėlio

Raudonam

  • 120 g Aviečių
  • 50 g Braškių uogienės ar tyrės

Kremo pagrindas

  • 125 g Grietinėlės 35% plaktos
  • 80 g Skystos grietinėlės
  • 250 g Natūralaus jogurto
  • 17 g Birios želatinos arba 7 želatinos lapelių Dr. Oetker
  • 50 g Cukraus, jei mėgstate saldžiai dėkite dvigubai

Paruošimo būdas

  • Atkreipkite dėmesį, tortą kepiau 18 cm ir surinkau skersmens formoje. Į formos kraštus įklojau acetatinę plėvelę kuri paaukštino kraštus, taip tortas gavosi mažiukas, bet aukštas. Jei neturite acetatinės plėvelės ar aukštos formos, tada naudokite 22cm kepimo formą. 

  • Išsikepkite biskvitą. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C, pasiruoškite kepimo formą. Sviestą ištirpinkite, vos vos pašildykite pieną, kad būtų drungnas. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios, baltos masės. Supilkite sviestą, lengvai maišykite nuo dugno į viršų, tuomet suberkite sausus persijotus ingredientus su aguonomis, lengvai išmaišykite ir iš lėto supilkite pieną, nuolat maišydami. Biskvitą kepkite 35 min. Biskvitas iškepęs, kai paspaudus jo viršų, jis kaip kempinė išsipučia atgal. Biskvitą atvėsinkite ir suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve kuo ilgiau, aš laikau per naktį, tada lengviau pjaustosi.

  • Pasiruoškite vaisius, uogas ir kremą.

  • Mango ir persikus susipjaustykite kvadratėliais, nusausinkite, iš jų 50 g sutrinkite trintuvu.

  • Kivius nulupkite, supjaustykite kvadratėliais. Užvirkite vandenį su cukrumi, šalia pasiruoškite ledinio vandens dubenėlį. Suberkite kivio kvadratėlius į verdantį vandenį ir pavirkite 1 min, tuomet kiaurąsamčiu ištraukite kivių gabalėlius tiesiai į ledinį vandenį, taip sustabdysite virimą. Perkoškite gabalėlius ir nusausinkite. Likusį sirupą pasilikę, vėliau juo sutepsite biskvitus.

  • Avietes susipjaustykite pusiau. Pasiruoškite braškių tyrės ar uogienės.

  • Pasiruoškite torto formą, susipjaustykite biskvitą į 3 dalis.

  • Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje, išplakite grietinėlę su cukrumi, užvirinkite 80 g grietinėlės, nuimkite nuo ugnies, joje ištirpinkite želatiną. Ištirpintą želatiną supilkite į jogurtą greit maišydami, tuomet įmaišykite plaktą grietinėlę. Kremą padalinkite į tris lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite braškių uogienės ir avietes, į kitą mango ir persikų tyrės, į dar kitą pistacijų kremo ir kivius.

  • Surinkite tortą. Dėkite biskvitą, patepkite sirupu, pilkite braškių jogurtą su avietėmis. Dėkite antrąjį biskvitą, patepkite sirupu, pilkite mango abrikosų jogurtą su mango ir persikų gabalėliais. Dėkite trečiąjį biskvitą, patepkite sirupu, pilkite pistacijų jogurtą su kivių gabalėliais. Palikite surinktą tortą stingti mažiausiai 2-iems valandoms.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas