Traškūs, saldūs ir lipnūs migdoliniai sausainiai, tokie kaip iš vaikystės.
Traškūs, saldūs ir lipnūs migdoliniai sausainiai, tokie kaip iš vaikystės.
Migdolus kombaino pagalba susismulkinkite iki migdolų miltų. Virimo puodelyje sumaišykite cukrų, migdolus ir baltymus. Tuomet nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, nuėmę nuo ugnies išspauskite citrinos sulčių. Masę perpilkite į kitą indą ir visiškai atvėsinkite, tuomet supilkite masę į konditerinį maišelį. Pasiruoškite kepimo skardą įklotą kepimo popieriumi. Išspauskite 2 cm skrersmens sausainiukus, jei lieka spygliukai, juos prispauskite pirštu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 130°C apie 25 min, tuomet 150°C apie 10 min, patikrinkite ar sausainiukai nulimpa nuo popieriaus. Kai sausainiukai tik iškepa, juos sudėkite ant drėgno rankšluostuko ir palikite apie 5 min, tuomet suklijuokite puseles.
1 Komentaras
Kristina
18 liepos, 2023 at 13:31
Sveiki, Ačiū už receptą.
Galite patikslinti, ar baltymus reikia isplakti pries maisant su cukrumi ir migdolais?
Ačiū