Šokoladiniai sausainiai su datulėmis ir aguonomis

21 gruodžio, 2020Karolina

Keisti ingredientai sausainiams? Tikrai taip, kai juos gaminau, norėjau kalėdinio skonio ir kad būtų sunaudotas šokoladas ir datulės.  Reziumė gavosi puikūs sausainiai, kalėdinio skonio kurį suteikia aguonos ir datulės. Sausainius pasigaminsite greitai ir lengvai, jei norite, galite į kiekvieną sausainį įspausti riešutą, ar gabalėlį datulės, kad atrodytų puošniau.

Spausdinti receptą

Šokoladiniai sausainiai su datulėmis ir aguonomis

Ingredientai

  • 85 g Sviesto
  • 150 g Rudo cukraus
  • 130 g Miltų + formavimui
  • 17 g Kakavos
  • 4 g Sodos
  • 80 g Maltų aguonų
  • 2 g Druskos
  • 1 Kiaušinio
  • 5 g Vanilinio cukraus
  • 100 g Datulių
  • 75 g Šokolado

Paruošimo būdas

  • Virimo puodelyje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą, tuomet įmaišykite cukrų, bei vanilinį cukrų ir atvėsinkite. Kai masė atvėsta, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Tada įmaišykite, supjaustytas datules, šokoladą, bei persijotus sausus ingredientus: miltus, kakavą, kepimo miltelius, maltas aguonas bei druską. Tešlą šaldykite valandą ir ilgiau, tuomet formuokite rutuliukus apie 30 g, jei limpa prie rankų, apibarstyktie rankas miltais (jei nutiktų taip, jog tešla per skysta ir sunku su ja dirbti, įminkykite šiek tiek miltų (taip gali nutikti kai nepakankamai atvėsiname sviestą)).  

  • Sudėkite rutuliukius į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, juos lengvai paspauskite (priplokite), kai keps įgaus gražesnę formą. Sausainius kepkite 12-15min įkaitintoje  orkaitėje iki 180°C laipsnių.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas