Kapotos tešlos sausainiai

20 gruodžio, 2020Karolina

Kai atsibosta saldūs sausainiai, galima išsikepti nesaldžių. Pasigaminus tešlą įminkau permezano sūrio, o formuojant sausainius, juos apibarstau druska, sūriu, sezamais ar taco prieskoniais, galima įmaišyti ir česnako, renkamės pagal skonį. Sausainių formos gali būti taip pat įvairios, ar tai paiilgos lazdelės ar sūrios žvaigždutės.

Spausdinti receptą

Kapotos tešlos sausainiai

Ingredientai

  • 350 g Miltų ir šiek tiek kočiavimui
  • 180 g Šalto sviesto
  • Šaukšto acto
  • 5 g Druskos
  • 100 g Grietinės
  • 1 Kiaušinio

Paruošimo būdas

  • Dubenėlyje sumaišykite miltus su druska, mišinį išberkite ant stalo, sudėkite  kvadratėliais supjaustytą sviestą ir pradėkite peiliu kapoti, susmulkinkite sviestą iki trupinių. Kiaušinį, actą ir grietinę išplakite šakute ir supilkite ant trupinių, išmaišykite ir įminkykite. Gautą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite dvi valandas.

  • Iškočiokitę ploniau tešlą, formuokite ir gardinkite sausainius savo nuožiūra. Juos sudėkite į kepimo skardą, kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai tampa auksinės spalvos. Kepimo laikas skiriasi nuo sausainių dydžio ir storio.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas