Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite brinkti. Kai aguonos išbrinksta, perkoškite per merliuką ar sietelį.
Į minkyklę arba į dubenėlį suberkite pusę miltų, druską, cukrų, mieles ir viską išmaišykite. Tuomet pašildykite pieną iki 37℃ laipsnių temp., o matuojant pirštu pojūtis turėtų būti lengvai šiltas. Į pieną supilkite aliejų ir užpilkite ant sausų ingredientų, sudėkite aguonas, viską gerai išmaišykite. Tešlą palikite šiltai dubenėlyje uždengtą apie 40 min. Vėliau suberkite likusius miltus, viską gerai išminkykite, vėl uždengite rankšluostuku, laikykite šiltai, kol padvigubės, apie 1 val. ir ilgiau. Pasiruoškite kepimo skardą, pabarstykite į ją miltų. Kai tešla pakyla, dar kart perminkykite. Tuomet imkite po mažiuką tešlos gabalėlį ir formuokite paiilgus volelius, jei nelimpa prie paviršiaus, tuomet nenaudokite papildomai miltų. Suformuokite tris ar dagiau mažų volelių, juos supjaustykite į nedidelius kučiūkus. Sudėkite gabalėlius į lengvai miltuotą skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 190℃, kol paruduoja.
1 Komentaras
Viktorija
23 gruodžio, 2020 at 18:32
Labai skanūs ir labai paprasti! Ačiū už receptą!