Brioche cinamoninės bandelės

2 spalio, 2020Karolina

Kai orai atvėso, pagaliau galima pasilepinti ne tik gaiviais desertais, bet ir įvariais kepiniais, vienas jų cinamoninės bandelės. Už lango lija, krenta lapai, o namai kvepia cinamonu ir vanile. Šiek tiek kantrybės  su gamyba ir ant jūsų stalo puikuosis minkštos, drėgnos cinamoninės bandelės, o jei dar apliesite citrininiu glaistu – tikrai nepasigalėsite.

Spausdinti receptą

Brioche cinamoninės bandelės

Ingredientai

  • 1 Kiaušinis + 4 tryniai
  • 100 g Cukraus
  • 1 Arb. šaukštelis druskos
  • 240 ml Pieno
  • 11 g Sausų mielių
  • 170 g Sviesto
  • 590 g Miltų

Įdarui

  • 180 g Cukraus
  • 100 g Kambario temperatūros sviesto
  • 8 g Cinamono
  • Šiek tiek vanilės

Viršui

  • 1 Plakto kiaušinio su šaukštu vandens
  • 40 g Skaldytų riešutų, aš naudojau migdolo

Citrininiam glaistui

  • 100 g Cukraus pudros
  • Šaukštas citrinos sulčių

Paruošimo būdas

  • Dubenėlyje išplakite kiaušinius su druska. Ištirpinkite sviestą, bet neužvirkite. Pašildykite pieną iki 40°C laipsnių temp., į pieną suberkite mieles ir cukrų, išmaišykite. Į didesnį dubenį suberkite ir supilkite visus ingredientus ir maišykite/minkykite su kabliu apie 5-10 min, kol tešla sušoks į vieną gumulą, ji lieka lipnoka. Suformuokite tešlą į kamuoliuką ir perkelkite į didelį dubenį pateptą aliejumi, uždenkite ir palikite valandai kildintis. Po valandos spausdami kumščiu suplokite tešlą. Tešlą uždenkite, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, geriausia per naktį. Tešla lėtai pakils ir bus lengviau formuoti, galite iškart formuoti bandeles, bet tekstūra skirsis. Po nakties arba po 3 valandų išminkykite tešlą, paberkite šiek tiek miltų ir iškočiuokite stačiakampio formos lakštą  30 x 15 cm, patepkite minkštu sviestu, sumaišykite cukrų, vanilę ir cinamoną  ir tolygiai pabarstykite. Tuomet tešlos kraštą užlenkite ir pradėkite vynioti į paiilgą vyniotinį. Supjaustykite į 12 – 15 gabalėlių. Aš mėgstu kepti atskiras bandeles, tuomet bandelės galą užkišu po bandele ir sudedu visas į kepimo skardą, bet jei jums patogiau – galite dėti šalia viena kitos. Uždenkite bandeles ir palikite kildintis iki kol bandelių dydis padvigubės nuo 1val iki 3 val, priklauso kiek šalta tešla ir kokia kambario temperatūra. Prieš baigiant kildintis bandelėms įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu, užbarstykite kapotų riešutų. Kepkite 14 – 18 min, jei viršus smarkiai skrunda uždenkite su folija ar kepimo popieriumi. 

  • Pasigaminkite citrininį glaistą, cukraus pudrą sumaišykite su citrinų sultimis, jei masė per skysta – įberkite cukraus pudros, jei per tiršta – dar šiek tiek citrinos sulčių. Atvėsusias bandeles galite aplieti glaistu tiesiai iš dubenėlio, su šaukšu arba naudoti konditerinį maišelį.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas