Obuolių ir aviečių kapotos tešlos trikampėliai

26 rugsėjo, 2020Karolina

Traški, trapi tešla ir daug įdaro. Trikampėlius, gan lengva pasigaminti. Kad būtų dar lengviau, dalinuosi svarbiausiais patarimais kaip juos pasigaminti. Gaminant kapotą tešlą reikia naudoti šaltą sviestą. Sviestą reikia įkapoti į miltus kartu su cukrumi ir druska taip, kad nesušiltų sviestas, geriausia suberti miltus ant stalo ir peiliu įkapoti sviestą, kol gaunasi trupiniai, tada sustumti miltų ir sviesto masę į kalnelį viduryje padaryti duobutę, supilti grietinės ir kiaušinių plakinį. Dirbti reikia greitai, kad nesušiltų tešla ir jokiais būdais neperminkyti, nes mes norime  smulkių sviesto gabaliukų. Tešlą reikia kočioti  šaltą, bet ne tiek šaltą, jog lankstant sutrūkinėtų. Obuolius supjaustyti kuo smulkiau, nes lankstant didesni gabalėliai nebetelpa ir praduria skyles tešloje. Užlankstant trikampėlius reikia gerai prilipdyti kraštus ir jei bijote jog įdaras išbėgs, galite pradurti skylutes trikampėlio viršuje.

Spausdinti receptą

Obuolių ir aviečių kapotos tešlos trikampėliai

Ingredientai

Tešlai

  • 350 g Miltų ir šiek tiek pabarstymui
  • 180 g Šalto sviesto
  • 20 g Cukraus
  • 1 g Druskos
  • 100 g Grietinės
  • 1 Kiaušinio

Įdarui

  • 2 Žalių obuolių (Granny smith)
  • 5 g Cinamono
  • Citrinos žievelių
  • Šiek tiek vanilinio cukraus
  • 55 g Migdolų miltų
  • 150 g Šaldytų aviečių
  • 80 g Cukraus

Aptepimui

  • 1 Kiaušino trynio ir šaukšto vandens
  • Cukraus pabarstymui

Paruošimo būdas

  • Dubenėlyje sumaišykite miltus su druska ir cukrumi, mišinį išberkite ant stalo, sudėkite  kvadratėliais supjaustytą sviestą ir pradėkite peiliu kapoti, susmulkinkite sviestą iki trupinių. Kiaušinį ir grietinę išplakite šakute ir supilkite ant trupinių, išmaišykite ir įminkykite. Gautą tešlą šaldykite mažiausiai 30 min. 

  • Kol tešla ilsisi, nulupkite obuolius ir supjaustykite smulkiais kvadratėliais, suberkite į dubenėlį kartu su avietėmis, cinamonu, cukrumi, migdolų miltais, įtarkuokite citrinos žievelių ir išmaišykite.

  • Kai tešla jau pailsėjo, legvai ant stalo pabarstykite miltus, iškočiuokite 3-4 mm storio kvadratą, jį supjaustykite į kvadratėlius. Į kiekvieną dėkite po šaukštą įdaro, taip, kad lengvai susilenktų į trikampėlį. Kiekvieno trikampėlio kraštą patepkite vandeniu ir užlenkę kraštą suspauskite šakute. Išplakite kiaušinį su vandeniu ir aptepkite trikampėlius, tuomet užbarstykite cukraus. Sudėkite trikampėlius į kepimo skardą, kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 18 min, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 7 minutes, visada patikrinkite kaip atrodo jūsų sausainukai. Kai iškepa atvėsinkite, tuomet galite užbarstyti cukraus pudros. Skanaus.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas