Proteininis kreminio sūrio tortas su braškėmis, citrinų kremu ir pasifloromis

12 rugsėjo, 2020Karolina

Be cukraus ir miltų, turintis mažai kalorijų, bei riebalų.

Tie kurie sportuoja ar laikosi dietos žino, jog nuėjus į parduotuvę kažin ar ras sveikesnį tortą. Tortas šventės dalis, puošmena ir visi norim gražaus stalo ir gražios šventės, mes kiekvienas atsakingas už tai ką valgom ir jei žmogus pasirinko tokį gyvenimo būdą, kodėl gi nepadėjus sukurti  sveikesnio torto recepto. Taigi išsikėliau sau iššūkį – sukurti,  pagaminti  skanų tortą be cukraus, be miltų, kuo mažiau riebalų, kuo daugiau baltymų. Taigi šio torto gabalėlio 100 g yra apie 124 kcal, 9 g proteino, 18 g angliavandenių, 7 g riebalų. Kai įprastame torto gabalėlyje daug daugiau riebalų ir angliavandenių. Rašau ,,apie,, , nes kiekvieno gaminančio produktai gali skirtis ir šiek tiek pakoreguoti šiuos skaičius. Kiekvienas galite skaičiuoti kalorijas su įvairiomis programėlėmis, viena iš jų ,,LifeSum,, .   Beje jei nesate girdėję apie saldiklį Stevia, jis išgaunamas iš Stevijos  augalo saldžių lapelių, kurie saldesni už cukrų. 

Spausdinti receptą

Proteininis kreminio sūrio tortas su braškėmis, citrinų kremu ir pasifloromis, be cukraus, be miltų, turintis mažai kalorijų, bei riebalų.

Ingredientai

Biskvitams

  • 160 g Kiaušinio baltymų
  • 100 g Stevijų saldiklio - cukraus pavidalu
  • 75 g Migdolų miltų
  • 30 g Avinžirnių miltų
  • 25 g Vanilės skonio baltyminių miltelių

Citrinų kremui

  • 2 Kiaušinių
  • 1 Citrinos sulčių
  • 1 Citrinos žievelių
  • 25 g Stevijų saldiklio - cukraus pavidalu

Kreminio sūrio kremui

  • 400 g Kreminio sūrio (Philadelphia Low Fat Cream Cheese)
  • 55 g Stevijų saldiklio - cukraus pavidalu
  • 5 g Želatinos + 20 ml Vandens
  • 40 ml Vandens
  • 50 g Braškių

Pasifloriniam viršui

  • 2 Pasifloros vaisių
  • 80 ml Vandens
  • 5 g Želatinos + 20 g Vandens
  • 10 g Stevijų saldiklio - cukraus pavidalu

Papuošimui

  • 100 g Braškių

Paruošimo būdas

  • Pasiruoškite kepimo formą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 165° C temperatūros. 

  • Pasigaminkite biskvitą. Dubenėlyje sumaišykite migdolų miltus, avinžirnių miltus, baltyminius miltelius ir pusę cukraus. Kitame sausame, didesniame dubenėlyje pradėkite plakti elektriniu plakikliu kiaušinių baltymus, tuo pačiu metu iš lėto berkite likusį cukrų. Plakite iki standžių putų į jas atsargiai suberkite sausus ingredientus ir šluotele lengvai išmaišykite, taip, kad viskas susijungtų, bet masė liktų puri. Sukrėskite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 35 – 45 min. Biskvitas yra iškepęs, kai paspaudus jo paviršių pirštu jis iškyla atgal, panašiai kaip kempinė. Iškepūsį biskvitą atvėsinkite, vėliau supjaustykite į tris dalis. Jei norite jog  biskvitas lengviau susipjaustytų, palikite šaldytuve kelioms valandoms.

  • Pasigaminkite citrinų kremą.  Į virimo puodelį nutarkuokite citrinos žievelės, išspauskite citrinos sultis, įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Tuomet viską šluotele gerai išplakite. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami kol masė sutirštės. Į indelį citrinų kremą perkoškite per sietelį, uždenkite paviršių maistine plievele ir palike vėsti.

  • Kai biskvitas supjaustytas ir citrinų kremas atvėsęs, pradėkite gaminti kreminio sūrio kremą. Susipjaustykite braškes kubeliais. Užmerkite želatiną šaltame vandenyje (20 ml) ir laikykite kol išbrinks. Dubenėlyje išplakite kreminį sūrį. Tada virimo indelyje užvirkite vandenį (40 ml) su stevija cukrumi, šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite išbrinkusią želatiną, gerai išmaišykite. Ištirpintą želatiną pilkite į kremą, nuolat maišykite, kad želatina pasiskirstytų vienodai.

  • TORTO SURINKIMAS. Rašau kaip surenku aš. 

    Tortas surenkamas formoje, naudoju svarstykles atsverti kremui. Dedu pirmąji biskvitą ant jo užtepu apie du šaukštus citrinų kremo, pilu 130 g kremo. Dedu antrąji biskvitą, užtepu apie du šaukštus citrinų kremo, pilu 130 g kremo ant viršaus tolygiai suberiu braškių kubelius. Dedu trečiąjį biskvitą, užtepu likusį citrinų kremą ir supilu likusį kremą. Palieku stingti šaldytuve.

  • Kol stingsta tortas, pasigaminkite pasiflorų želė. Užmerkite želatiną šaltame (20 ml) vandenyje, tuomet perpjaukite pasifloras pusiau ir sudėkite minkštimą į virimo puodelį, suberkite cukrų, supilkite vandenį ir virkite and vidutinės ugnies, kol vaisiaus sėklytės atsiskirs visiškai nuo minkštimo. Nuimkite nuo ungnies, išmaišykite išbrinkusią želatiną. Atvėsinkite. Kol želė vėsta, susipjaustykite braškes, sudėliokite ant sustingusio torto ir užpilkite pasiflorų želė. Palikite stingti šaldytuve, tortas gan greitai sustingsta, tad laiko nerašau. Svarbiausia prieš valgant tortą palaikykite kambario temperatūroje.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas