Citrininis Pyragas ,,Lemon bars’’

28 liepos, 2020Karolina

Kai paragauji “Lemon Bars’ų”, atrodo visur nušvinta saulė. Burnoje juntamas traškus sviestinis sausainis, saldumas, rūgštumas, užuodžiamas citrinų ir sviesto kvapas, kuris tiesiog užburia. Šį citrinų pyragą paprasta pasigaminti. Te reikia pasigaminti sausainio pagrindą ir ant jo užpilti citrininę masę, na gerai, ne taip paprasta, bet tikrai ne sunku, receptas nereikalauja daug pastangų ar įrangos, įrankių ar produktų. “Lemon Bars’us” galite laikyti supakuotus nuo blogo kvapo šaldytuve iki savaitės, o dar geriau, juos galite užšaldyti. 

Spausdinti receptą

Citrininis Pyragas ,,Lemon bars’’

Ingredientai

Pagrindui:

  • 150 g Miltų
  • 1 g Druskos
  • 60 g Cukraus
  • 15 g Kukurūzų krakmolo
  • 110 g Minkšto sviesto
  • 4 g Vanilinio cukraus

Citrininiam viršui:

  • 4 Didelių kiaušinių
  • 200 g Cukraus
  • 1 Citrinos žievelių
  • 140 ml Citrinos sulčių (apie 3 citrinas)
  • 40 g Kukurūzų krakmolo
  • Cukraus pudros pabarstymui

Paruošimo būdas

Pasigaminkite pagrindą.

  • Pasiruoškite keturkampę 20 x 20 cm kepimo formą, įklokite kepimo popierių. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą, druską, išmaišykite ir ant viršaus sudėkite minkštą sviestą, maišykite šakute, kol išeis trupiniai, nepermaišykite visiškai iki vientiso gumulo. Tuomet sudėkite masę į kepimo indą, tada paskirstykite ir prispauskite tolygiai, paskiau dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 min pailsėti. Vėliau sausainio pagrindą kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 °C temperatūros apie 10 min.

  • Kol kepa sausainio pagrindas, pasigaminkite citrininį viršų, į dubenėlį tarkuokite nuplautos citrinos žieveles, tik tai geltonąją dalį, supilkite išspaustas citrinų sultis, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, viską lengvai išplakite, paskui iš lėto berkite persijotą kukurūzų krakmolą, tuo pačiu maišykite, kad neliktų gumulėlių. Citrininę masę užpilkite dar ant karšto pagrindo, tuomet kepkite 160 °C laipsnių temperatūroje 25 – 30 min, arba iki kol paviršius sustings. Kai iškepa, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, po to dėkite į šaldytuvą 2-iems valandoms sustingti. 

  • Atsargiai išimkite iš kepimo formos, supjaustykite kvadratėliais ir apibarstykite cukraus pudra.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas