Itališki žagarėliai “Crostoli” – Trapūs, skanūs ir labai panašūs į skruzdėlyno žagarėlius.

16 liepos, 2020Karolina

Žagarėliai kepami daugumoje Europos virtuvių, receptai labai panašūs ar net vienodi, dažniausiai skiriasi tik jų forma. Italijoje žagarėliai kepami per šventes, tradiciškai konditerijos parduotuvėse žagarėlių galima rasti per visą gavėnią. Šveicarijoje žagarėliai „Fasnachtschüechli” gaminami kaip apvalios formos lakštai. Kitų šalių žagarėlių pavadinimai: Bulgariškai ir lenkiškai „Faworki”, slovakiškai „Čeregi”, daniškai „Klenät”, latviškai ” Žagariņi”, graikiškai „Diples”, ispaniškai „Pestiños” ir daug kitų. 

Spausdinti receptą

Itališki žagarėliai “Crostoli”

Ingredientai

  • 10 g Vanilinio cukraus
  • 350 g "Kauno grūdai ekstra" miltų, plius pabarstymui
  • 2 Kiaušinių
  • 1 Kiaušinio trynio
  • 1 g Cinamono
  • 30 g Cukraus
  • 2 g Druskos
  • 1 Apelsino nutarkuotų žievelių, 20 ml apelsino sulčių
  • 20 ml Viskio arba apelsinų ar citrinų likerio
  • Cukraus pudros apibarstymui
  • 1 l Aliejaus

Paruošimo būdas

Pasigaminkite tešlą.

  • Miltus, kep. miltelius, vanilinį cukrų, cukrų, druską, nutarkuotą apelsino žievelę, apelsino sultis, likerį arba viskį, cinamoną, kiaušinius ir trynį išminkykite minkyklėje arba rankomis iki vientisos masės, gautą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite mažiausiai valandai šaldytuve. 

  • Po mažiausiai valandos pradėkite formuoti itališkus žagarėlius. Kočiokite tešlą labai plonai, supjaustykite į 12 cm ilgio ir dviejų pirštų pločio stačiakampius, jų vidurį išilgai įpjaukite. Kočiodami tešlą, įkaitinkite aliejų. Iš pradžių patikrinkite ar aliejus tinkamai įkaitęs, įmerkite pirmąjį žagarėlį į aliejų, jei pradeda burbuliuoti ir žagarėlis greitai iškepa iki auksinės spalvos, vadinasi galite kepti kitus. Žagarėliai kepa labai greitai, kepkite po kelis. Iškeptus dėkite į indą išklotą popieriumi. Kai atvėsta apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas