Rabarbarų ir braškių pyragas

12 birželio, 2020Karolina

Iš sodo parsivežiau rabarbarų, jie kokią savaitę gulėjo šaldytuve. Vis galvojau kokį pyragą išsikepti. Planavau tartą ar trupininį, bet taip atsibodę, na ir niekaip neatėjo ta idėja ir didysis įkvėpimas „TAM” pyragui, bet BUM, aš parduotuvėj pamatau grenadino sirupą ir iškart susidėlioja mintyse koks tai turi būti pyragas. Ar jums irgi taip ateina įkvėpimai?

Pyrago tešlos viršus traškus lyg sausainis, vidus minkštas kaip keksas. Pyragas lyg ir paprastas, skanus, bet rabarbarų ir braškių įdaras jį padaro išskirtinį, grenadino sirupas priduoda spalvos ir savito skonio.

Spausdinti receptą

Rabarbarų ir braškių pyragas

Ingredientai

Pyrago įdarui:

  • 125 ml Grenadino sirupo
  • 20 g Kukurūzų krakmolo
  • 200 g Rabarbarų
  • 150 g Braškių

Pyragui:

  • 280 g Miltų
  • 150 g Cukraus
  • 150 g Sviesto
  • 2 Kiaušinių
  • 8 g Kep. Miltelių
  • 1 g Druskos
  • Šiek tiek vanilės ar vanilinio cukraus
  • Du šaukštai rudo cukraus

Paruošimo būdas

  • 1)

    Smulkiau supjaustykite rabarbarus. Mažame dubenėlyje ištirpinkite krakmolą su 50 g grenadino sirupo, o likusį sirupą supilkite į virimo puodelį kartu su rabarbarais ir užvirkite, kai užvirs supilkite krakmolą nuolat maišykite ir virkite ant vid. ugnies kol sutirštės. Atidėkite vėsti.

  • 2)

    Dubenėlyje išsukite kamb. temp. sviestą kartu su cukrumi, vanile ir druska iki baltumo. Įmuškite kiaušinius po vieną ir išplakite iki vientisos masės. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite, sujunkite į vieną tešlos gabalą, dėkite į šaldytuvą ar šaldiklį valandai.

  • 3)

    Po valandos pasiruoškite 22 cm kepimo formą, įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Susipjaustykite braškes į dvi ar tris dalis priklauso nuo dydžio. Tešlą tarsi trupinkite, plėšykite į kepimo formą (1/3 tešlos pasilikite viršui ) tolygiai padengdami dugną, o šonuose tešlą prispauskite padarydami sienelę, kad vėliau kepant neišbėgtų įdaras. Supilkite rabarbarų masę ant viršaus sudėliokite braškes, vėl trupinkite tešlą ir užbarstykite rudo cukraus. Kepkite apie 1val ir ilgiau, kol pyrago vidurys sutvirtės, o spalva bus auksiniai ruda, galite uždengti viršų kepimo popieriumi.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas