Citrinų kremas

8 gegužės, 2020Karolina

Citrinų kremą (angl. lemon curd) paprasta pasigaminti, o kremo saldžiarūgštis skonis nepalieka abejingų. Kremas puikiai tinka kepinių įdarams, tortų pertepimams ar tiesiog kaip džemas kuris gali pagardinti košes, ledus. Galėčiau vardinti ir vardinti. Be to citrinų kremą  galite laikyti šaldytuve iki 2 sav., bet manau tikrai neužsiliks taip ilgai. 😉

Spausdinti receptą

Citrinų kremas

Ingredientai

  • 2 Kiaušinių
  • 2 Trynių
  • 100 g Cukraus pudros
  • 3 Citrinų
  • Nutarkuotos citrinų žievelės
  • 100 g Sviesto
  • 5 g Krakmolo

Paruošimo būdas

  • Nutarkuokite citrinos žieveles, padėkite vėsiai, vėliau panaudosite.

    Dubenėlyje išplakite kiaušinius ir trynius, išspauskite citrinų sultis, suberkite kukurūzų krakmolą, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite, galite naudoti elektrinį trintuvą.

    Viską supilkite į storadugnį virimo puodelį ir virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, bet neleiskite masei užvirti. Virkite iki kol sutirštės, nustokite virti ir suberkite supjaustytą sviestą, maišykite kol ištirps. Kremą pertrinkite per sietelį ir suberkite sutarkuotas citrinos žieveles, išmaišykite. Perpilkite citrinų kremą į sandarų stiklainį. Prieš naudojant kremą, bent dvi valandas vėsinkite šaldytuve kol sustings.

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas