Morkų pyragas su kreminio sūrio kremu

11 balandžio, 2020Karolina

Vėlykoms gaminu morkų pyragą, iš natūralių gluosnio šakelių pagaminu zuikio ausytes. Pyragas niekad nenusibostantis, jį kepu įvairioms šventėms vis pakeisdama kremą ar pridėdama nuo riešutų iki džiovintų ar šviežių vaisių ir uogų. 

Spausdinti receptą

Morkų pyragas su kreminio sūrio kremu

Ingredientai

Biskvitui:

  • 80 g Rudo cukraus
  • 80 g Balto cukraus
  • 1 g Druskos
  • 3 Kiaušinių
  • 70 ml Aliejaus
  • 100 g Obuolių
  • 250 g Morkų
  • 4 g Cinamono
  • 5 g Sodos
  • 5 g Kepimo miltelių
  • 185 g Miltų

Kremui:

  • 350 g Kreminio sūrio
  • 75 g Cukraus
  • 1 Apelsino žievelių
  • 230 ml Grietinėlės

Paruošimo būdas:

  • 1)

    Įkaitinkite orkaitę iki 170°C, pasiruoškite 22cm kepimo formą (pyragas nuotraukoje keptas iš pusės normos recepto 12 cm formoje). 

  • 2)

    Dubenėlyje sutarkuokite morkas ir obuolį, ant viršaus persijokite miltus, sodą, kepimo miltelius ir įberkite cinamono. 

  • 3)

    Kitame dubenėlyje išplakite elektriniu plaktuvu kiaušinius, aliejų, druską ir rudą, baltą, vanilinį cukrų iki šviesios masės. Gautą plakinį supilkite į dubenį kuriame miltai, morkos ir t.t. Viską gerai išmaišykite, supilkite į formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. 

  • 4)

    Iškeptą pyragą palikite vėsti, kol biskvitas vėstą, elektrinių plaktuvu išplakite kreminį sūrį, grietinėlę ir cukrų iki standžios masės, įtarkuokite apelsino žievelės (tarkuokite tik paviršių, venkite baltos spalvos žievelės). 

  • 5)

    Kai atvėsta pyragas, supjaustykite jį į keturias lygias dalis, gautus biskvitus pertepkite kremu, dėdami vieną ant kito.  

     

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Ankstesnis receptas Sekantis receptas