Karamelinis ,,Tinginys” ir kaip pasigaminti naminį karamelizuotą kondensuotą pieną

Pasigaminti karamelizuotą kondensuotą pieną užtrunka iki 2 val.. Gaminimas labai paprastas, tereikia skardinę kondensuoto pieno įdėti į puodą ir virti 2val., būtinai atvėsinti prieš atidarant skardinę, nes karšta karamelė gali nudeginti. O kam gaminti jei yra pirkti? Man asmeniškai skanesnė virta iki 2 val., masė gaunasi šviesesnė ir ne tokia tiršta. O karamelę galite naudoti ne tik Tinginiui, bet ir pagardinti tortus, blynelius ar ledus.

Spausdinti receptą

Karamelinis ,,Tinginys”

Ingredientai

  • 400 ml Kondensuoto pieno
  • 400 g Sausainių, Naudojau ,,Selga’’ kondensuoto pieno skonio
  • 200 g Sviesto
  • Žiupsnelis Citrinos rūgštelės

Paruošimo būdas

  • 1)

    Į aukšto puodo dugną patieskite ploną rankšluostėlį (jis apsaugo, kad nuo skardinės neliktų žymių), ant jo pastatykite kondensuoto pieno skardinę, pripilkite vandens tiek, kad virš skardinės būtų apie 6 cm. Užvirkite vandenį, kai užvirs sumažinkite ugnį ir virkite ant mažiausios ugnies 2 val. su uždengtu dangčiu. Jei vanduo nugaruoja – pripilkite dar. Praėjus 2val. nupilkite vandenį ir atvėsinkite skardinę.

  • 2)

    Į didesnio dydžio dubenį suberkite sausainius ir vienus sutrupinkite iki labai smulkių trupinių, o likusius palikite didesnio dydžio.

  • 3)

    Sudėkite sviestą, citrinos rūgštelę, savos gamybos karamelizuotą kondensuotą pieną ir maišydami ištirpinkite virš vidutinės ugnies. Gautą masę sutrinkite elektriniu trintuvu, bet nebūtina, jei neliko karamelės gumulėlių.

  • 4)

    Karamelės ir sviesto masę užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite, kad viskas apsidengtų karamėle.

  • 5)

    Viską sukrečiame į maistinę plėvelę, spausdami formuojame norimą formą ir dydį. Paliekame stingti šaldytuve 6val. arba šaldymo kameroje – 2val. Skanaus!

Palikite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sekantis receptas